Madrid

Nou de cada deu assetjadors de menors a la xarxa que són denunciats són detinguts

La policia enxampa nou de cada deu denunciats per assetjament sexual a menors a través d'internet. Quan un menor d'edat denuncia un cas de "ciberbullying" la policia acaba resolent el cas la gran majoria de vegades. No obstant això, la policia considera que es denuncia poc i insisteix en la necessitat de posar fi a la criminalitat oculta a la xarxa. Les dades s'han donat a conèixer abans que aquest dimarts se commemori el Dia de la Internet Segura.

Actualitzat
Una de les principals dificultats per combatre l'assetjament sexual als menors a la xarxa és que encara es denuncia un percentatge molt baix de tots els casos.

La policia afirma que aquesta criminalitat oculta és la que permet als assetjadors seguir actuant ja que segons les dades que han presentat, un cop el menor presenta denúncia en nou de cada deu casos s'enxampa el culpable.

Per això, han insistit en la necessitat d'exposar el cas davant la policia per evitar casos com el d'un home que feia xantatge sexual a 250 menors i que només va ser denunciat per tres víctimes i després d'una violació.

La policia ha instat els menors a denunciar qualsevol situació que els incomodi perquè si ho fan hi ha moltes garanties d'èxit. "Quan ens denuncien a la policia o a la Guàrdia Civil que hi ha un cas de 'grooming', l'assetjador acaba detingut", ha explicat el responsable de l'equip que combat aquests casos. Tot i això, com ha dit, mentre els menors no denuncien "els assetjaments es perllonguen durant mesos o fins i tot anys, causant greus perjudicis als nens".

A través de xarxes socials, com el Facebook o el Tuenti, la policia i la Guàrdia Civil estan engegant campanyes amb recomanacions per a pares i menors sobre com utilitzar internet de forma segura.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut