Zapatero, en un moment de la seva compareixença
Zapatero ha parlat sobre la possibilitat d'autoritzar la Generalitat a emetre nou deute.
Brussel·les

Zapatero, disposat que la Generalitat s'endeuti més si redueix el dèficit

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, s'ha mostrat "favorable" que Catalunya pugui emetre més deute per finançar-se però li ha exigit a canvi "compromisos concrets, estrictes i temporals" de reducció del dèficit. Zapatero ha fet aquestes declaracions des de Brussel·les tot just uns dies abans de la seva primera reunió amb el president Artur Mas, aquest dilluns.

Actualitzat
José Luis Rodriguez Zapatero ha obert la porta al fet que el Ministeri d'Economia autoritzi la Generalitat a emetre nou deute. El president del govern espanyol ha dit que la predisposició del seu executiu és "favorable" perquè el govern català tingui "un finançament raonable" però ho ha condicionat tot al fet que el govern que presideix Artur Mas presenti un pla per reduir el dèficit.

Zapatero ha exigit "compromisos concrets, estrictes i temporals" i ha afegit que la decisió d'autoritzar la Generalitat a emetre bons no és política sinó econòmica i vinculada al pla que presenti l'executiu català per reduir el seu dèficit.

El president del govern espanyol ha fet aquestes declaracions des de Brussel·les, on participa en una cimera extraordinària de líders de la Unió Europea per debatre sobre mesures per millorar la competitivitat. I s'hi ha referit només tres dies abans de la primera reunió que mantindrà amb el president de la Generalitat, Artur Mas. La trobada entre els dos líders està prevista per dilluns a La Moncloa i el dèficit i l'emissió de deute del govern català estaran amb tota probabilitat sobre la taula.


Anar al contingut