Lleida

Lleida-Alguaire perd la connexió amb el Prat i ajorna la seva ampliació

L'aeroport de Lleida-Alguaire deixarà d'operar els vols de Vueling amb destí a Barcelona, que s'havien plantejat com una connexió per volar a altres destins. La falta de demanda d'aquesta línia, que no supera el 4%, ha fet que la Generalitat deixi de subvencionar-la amb 10.000 euros mensuals. Així ho ha anunciat aquest divendres al vespre el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, que també ha dit que s'ajorna l'ampliació d'aquesta infraestructura.

Actualitzat
L'aeroport de Lleida-Alguaire compleix aquest dissabte un any de funcionament amb un balanç de gairebé 62.000 passatgers i amb dos canvis destacants: se suprimiran els vols a l'aeroport del Prat i s'aturaran fins més endavant les obres per ampliar en més de 7.000 metres quadrats aquesta infraestructura.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha fet aquests dos anuncis en un acte a l'aeroport. La supressió de la connexió amb Barcelona que fins ara opera Vueling està motivada per la falta de demanda de la línia, mentre que la segona s'emmarca en l'aturada d'algunes obres que està fent la Generalitat per reduir el dèficit.

Recoder també ha explicat que es crearà una taula estratègica de l'aeroport per intentar impulsar aquest aeroport, el primer que gestiona la Generalitat. Entre els possibles camins a seguir, el conseller ha plantejat crear aliances amb el sector agroalimentari per fomentar el transport de mercaderies, buscar operadors de transport de paqueteria o promoure l'aviació privada, de negocis o d'emergències.

Algunes de les xifres que deixa aquest primer any de funcionament són el 92% de puntualitat en l'arribada i sortida d'avions comercials i un total de 2.656 operacions. El primer destí des de l'aeroport lleidatà ha estat Palma, i el segon, Frankfurt.
Anar al contingut