El Prat de Llobregat

Aena tancarà el Prat de nit per la inseguretat i la presència d'indigents

Les dues terminals de l'aeroport del Prat tancaran des de la mitjanit fins a les cinc del matí, segons ha pogut saber TV3. Els passatgers que hi vulguin accedir només ho podran fer mostrant els bitllets d'avió. Aena ho ha anunciat al·legant la presència d'indigents problemàtics que s'hi havien instal·lat i que estaven generant problemes de seguretat a la matinada. Els vint sense sostre que vivien a la T2 no havien causat preocupacions fins que, fa un any, entre ells van aparèixer algunes persones, sobretot amb problemes de drogues o alcohol, que van començar a robar als turistes.

Actualitzat
Cau la nit i la terminal 2 de l'aeroport del Prat es comença a buidar de passatgers. És llavors quan es fan més visibles els vint sense sostre, pel cap baix, que viuen aquí.

La seva presència no generava grans preocupacions fins que, fa un any, entre ells van aparèixer algunes persones, sobretot amb problemes de drogues o alcohol, que van començar a robar als turistes. Una situació que van denunciar, precisament, la resta d'indigents.

Des de fa uns mesos, però, tot plegat s'ha agreujat, amb robatoris als comerços, especialment a la cafeteria, que té obert tota la nit. Els seus treballadors tenen por. Una empleada de l'establiment ha explicat a les càmeres de TV3 que l'incident més greu que ha viscut va ser quan "una dona russa que s'estava aquí durant uns mesos i a la qual no li vaig deixar robar-me una ampolla de vi la va llençar a terra, i amb els vidres trencats em va amenaçar".

"Ara ja no ens atrevim ni a trucar a la policia, agafo la clau de la caixa i em tanco a dins", ha afegit sobre l'actual situació a la T2. A més, els empleats han denunciat amb diverses cartes que la vigilància privada i les patrulles dels Mossos d'Esquadra que van passant des de la T-1 feien curt.

AENA, però, ha tancat el debat sobre la presència policial decidint el tancament nocturn de les terminals. D'aquesta manera, entre les dotze de la nit i les cinc de la matinada Aena deixarà un únic accés obert a la T-2.

El mateix passarà amb la T-1, amb una única porta oberta on caldrà ensenyar el bitllet per poder entrar. AENA diu, però, que no hi haurà problemes per a les persones que vinguin a recollir passatgers que arribin a les terminals. De fet, el Prat ja tancava a les nits fins fa uns anys, com també fan altres aeroports europeus.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut