Boi Ruiz, en una imatge d'arxiu
Boi Ruiz, en una imatge d'arxiu
Barcelona

El conseller de Salut atura la construcció dels hospitals Trueta i Verge de la Cinta per la crisi

El calendari de nous hospitals a Catalunya patirà els efectes de les retallades del govern de la Generalitat. L'austeritat a la Conselleria de Salut es tradueix en un ajornament dels projectes del nou hospital Josep Trueta de Girona i de l'hospital Verge de la Cinta de Tortosa, al Baix Ebre. En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", el conseller del ram, Boi Ruiz, ha justificat aquesta decisió per la crisi econòmica. Ruiz assegura, però, que no qüestionen la construcció dels dos hospitals, sinó que ajornen els projectes en el calendari. L'horitzó per a noves inversions se situa al 2013.

Actualitzat
El conseller de Salut, Boi Ruiz, anuncia que, a causa de la crisi, s'ajorna la construcció de nous hospitals que havia programat el govern anterior. És el cas del Josep Trueta de Girona i l'hospital Verge de la Cinta de Tortosa, al Baix Ebre.

En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", Ruiz ha confirmat que variaran el calendari d'execució dels projectes. El conseller explica que no hi haurà creixement durant dos anys i que, per tant, els projectes queden ajornats fins al 2013. Aquesta mesura s'inscriu en la política d'austeritat del nou govern de la Generalitat.

Pacients informats en tot moment

Sobre l'anunci de la conselleria de començar a informar els pacients del cost de la despesa farmacèutica del tractament que rebin, Ruiz ha puntualitzat a Catalunya Ràdio que la mesura s'estendrà a altres serveis sanitaris. En concret hi haurà factures d'urgències, de consultes externes i d'hospitalització.

El conseller ha deixat clar que aquesta mesura no és l'avantsala a l'aplicació del copagament. Ruiz reivindica que és una manera de crear consciència de cost i que "aquest sistema l'aguantem entre tots".

Boi Ruiz ha afegit que l'equitat d'accés a la sanitat no significa que es rebi la millor qualitat assistencial al costat de casa. Per això aposta per la concentració de serveis, ja que així es guanyarà en economies d'escala tant de coneixement com de professionals.
Anar al contingut