El Caire

La policia militar egípcia allibera dos equips del "30 minuts" de TV3 després de 5 hores retinguts

La policia militar egípcia ha retingut durant cinc hores dos equips del programa "30 minuts" de TV3. El grup, de sis persones, ha pogut tornar a l'hotel cap a dos quarts de nou del vespre d'aquest dijous i el seu director, Eduard Sanjuan, ha explicat els moments d'angoixa en una entrevista al canal 3/24. Amb ell, han estat retinguts Mireia Pigrau, Sandra Rierola, Lluís Jené, Walter Ojeda i Roser Oliver. Tot ha començat quan estaven gravant en un terrat en un barri del Caire i una patrulla els ha vist i els ha aturat. Els han ficat en dos vehicles militars i se'ls han emportat fins a una caserna o una comissaria d'algun altre barri del Caire. A través del Twitter, els responsables del programa han informat del seu alliberament.

Actualitzat
Els periodistes són cada cop més blanc d'atacs a Egipte, on alguns professionals han estat agredits per partidaris de Mubarak i les filmacions i emissions des d'aquest país són molt difícils.

Dos equips del programa "30 minuts" de TV3 han estat detinguts i retinguts durant cinc hores per la policia militar egípcia. El director de l'espai, Eduard Sanjuan, ha pogut narrar l'experiència en una entrevista al 3/24 després de ser alliberat. Sanjuan ha explicat que tot ha començat quan estaven filmant des d'un terrat i un grup de manifestants ha rodejat l'edifici. Una patrulla els ha vist, els ha aturat i els ha ficat en dos vehicles militars.

El grup, de sis professionals, i els intèrprets que els acompanyaven, han estat traslladats a una comissaria on els han interrogat sobre la seva feina al Caire. Els intèrprets han estat a punt de ser agredits per la policia militar del règim, que els acusava de traïdors. Després, segons ha relatat Sanjuan al 3/24, els han traslladat a un altre edifici, amb els ulls embenats i a punta de pistola, i els han tornat a interrogar. Més endavant, ja en dependències de la intel·ligència militar, els han tornat a preguntar sobre el que feien a la zona i els han acusat d'instigar les protestes a Egipte, com la resta de la premsa internacional.

Sanjuan ha explicat que durant el seu periple també han pogut veure altres periodistes que es trobaven retinguts. I és que els periodistes viuen ara a Egipte una autèntica ofensiva per les informacions que estan donant al món de la revolta en aquest país àrab.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut