Barcelona

Una manifestació de bombers acaba amb enfrontaments contra agents de la Guàrdia Urbana

Uns 230 bombers de Barcelona s'han manifestat aquest dimecres al centre de la ciutat per protestar contra el suposat menyspreu de l'Ajuntament en el compliment del conveni col·lectiu. La protesta laboral ha acabat a la plaça de Sant Jaume, on s'ha produït una picabaralla entre bombers i agents de la Guàrdia Urbana. Els bombers han intentat entrar a les dependències del consistori i els agents els ho han impedit, la qual cosa ha provocat l'enfrontament.

Actualitzat
Amb el lema "Hereu i Escarp, diàleg i seguretat", els bombers han recorregut el centre de la ciutat amb to festiu i amb pirotècnia fins a la regidoria de Seguretat i Mobilitat, on han llançat ous i han tingut un primer enfrontament amb la Guàrdia Urbana. A la plaça de Sant Jaume, els manifestants han encès una foguera i s'han tornat a veure cops i empentes amb els antiavalots.

Els Bombers de Barcelnoa reclamen equiparar les seves condicions laborals a les del seu sector, especialment en matèria salarial. Una altra de les principals reivindicacions és que s'asseguri un mínim d'efectius de guàrdia cada dia, un fet que diuen que s'incompleix sovint.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut