El Caire

L'enviat especial de TV3 a Egipte, Joan Roura, agredit i saquejat en plena connexió

L'incident ha tingut lloc durant una connexió en directe amb el corresponsal de Televisió de Catalunya destinat a la plaça Tarhir del Caire, Joan Roura. L'enviat especial, acompanyat del càmera Robert González, s'ha vist obligat a interrompre sobtadament la informació que estava relatant al canal 3/24 perquè uns manifestants se li han acostat, l'han agredit i li han pres part de l'equipament. El mateix corresponsal ha hagut de deixar de parlar en plena comunicació i durant uns segons, en comptes d'escoltar-lo a ell, s'han sentit crits exaltats provinents d'alguns dels ocupants de l'emblemàtica plaça del Caire.

Actualitzat
Uns minuts després, s'ha recuperat la connexió amb Joan Roura, que ha explicat que l'han agredit uns seguidors de Hosni Mubarak que, alhora, li han agafat el telèfon i l'han llançat a terra. Tot i això, Roura ha dit que n'ha sortit sa i estalvi.

En aquesta represa, Roura ha explicat que és habitual que quan un estranger fa servir el telèfon mòbil sigui objecte de mirades intimidadores i que l'equipament tècnic que transporta és un objecte de desig. El periodista de TV3 ha detallat que l'autor de l'agressió anava armat amb una pistola, però que no podia precisar si es tractava d'algun membre de la policia.

Altres periodistes agredits

A banda del periodista de TV3 Joan Roura, tres periodistes més de mitjans catalans han estat agredits al Caire.

Sal Emergui, enviat especial de RAC1 i col·laborador també de La Sexta i "El Mundo", ha rebut diversos cops de puny mentre connectava per telèfon amb el programa de tarda de l'emissora. Entre tres i quatre joves s'han acostat al periodista per agafar-li el mòbil. Després d'un forcejament i alguns cops, el periodista ha aconseguit deslliurar-se del grup i tornar il·lès a l'hotel.

L'enviada especial a Egipte del diari "La Vanguardia", Gemma Saura, també ha estat assaltada per un grup de seguidors de Hosni Mubarak, que l'han insultat i li han robat la bossa i el mòbil, encara que ha pogut recuperar-los gràcies a la ràpida intervenció de la policia.

El fotògraf Guillem Cervera, col·laborador de "La Vanguardia", també ha estat agredit.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut