El Caire

Egipte recupera la connexió a internet

Després de cinc dies sense connexió a internet, Egipte ha recuperat l'accés a la xarxa. El servei, fonamental en l'inici de les protestes contra el règim de Hosni Mubarak, es va suspendre divendres passat, precisament, quan els opositors van començar a ocupar la plaça de Tahrir en una mobilització sense precedents al país.

Actualitzat
Hores abans de la multitudinària manifestació de divendres, el règim de Mubarak va suspendre la connexió a la xarxa i cap dels proveïdors importants d'internet funcionava, així com tampoc els telèfons fixos i mòbils. En les hores prèvies, ja havien bloquejat les xarxes socials, com Facebook i Twitter. Una mesura amb què el règim pretenia silenciar i apaivagar les protestes.

Tot i això, Google i Twitter van idear un sistema per saltar-se el bloqueig d'internet imposat pel govern. Es tractava d'un servei especial per permetre als egipcis enviar missatges de Twitter marcant un número de telèfon i deixant un missatge de veu. El missatge es traduïa automàticament en un text que s'enviava a la xarxa. D'aquesta manera, s'evitava la necessitat de connectar-se a internet, en un moment en què l'accés a la xarxa estava tallat.


Anar al contingut