Urbanisme, història i cultura

El patrimoni arquitectònic dels usuaris

Has visitat fa poc algun monument interessant de Catalunya que vulguis compartir amb els usuaris d'El meu 3cat24? T'agrada descobrir noves construccions històriques que tenen una rellevància especial en la història del país? A El meu 3cat24 volem fer un recull de les millors imatges i experiències dels usuaris sobre els edificis més emblemàtics de Catalunya.

Actualitzat
A través de les aportacions, imatges, vídeos i experiències dels lectors volem recomanar el bo i millor de la cultura arquitectònica i del patrimoni cultural que s'amaga a Catalunya: esglésies, castells, claustres, parròquies, estàtues... Tots aquells tresors de l'urbanisme català que siguin singulars i significatius, i que vulguis compartir amb nosaltres!

'dnt_lh92' ens ha enviat una foto feta, tal com ens explica, pels seus pares, que "van anar a fer una excursió circular, de poc més de dues hores, a les coves de Mura. Des de la ruta es veia l'Ermita de Sant Antoni" que està dedicada a Sant Antoni de Pàdua. D'estil romànic, està formada per una sola nau de planta rectangular amb una façana coronada per un petit campanar. Es troba documentada a l'any 1716, però probablement aquesta ermita podia ser l'ampliació d'una de més vella que ja existia a l'any 1680. A l'any 1818 s'hi va aixecar un porxo a l'entrada que la resguardava de la intempèrie, el qual ha sofert restauracions diverses.

Altres recomanacions dels usuaris:

Font del claustre del monestir de Poblet, recomanat per 'tenjiro'
Complex Torre Mauri, recomanat per 'Bomberspobla'
La Farinera, recomanat per 'angy'
L'abans i el després d'El Molino, enviat per l'Aitana Rubio i l'Alba Torner, des de Kiosk Jove
Santa Llúcia de Puigmal, enviat per 'angy'
Castell de Juvinà de Sant Joan de les Fonts, recomanat per 'angy'
Església d'Éller, a Bellver de Cerdanya és una recomanació de 'javierf'


Mostra El patrimoni arquitectònic dels usuaris en un mapa més gran

Volem que ens ajudis a conèixer el patrimoni monumental de Catalunya, aquells racons històrics que tens a prop de casa o que encara no són gaire coneguts. Explica'ns les sensacions que has tingut en visitar-los, el període històric de l'edificació, la seva importància arquitectònica o simplement per què els recomanaries a les persones.

*** Si fa poc has visitat un monument interessant de Catalunya envia'ns-en les fotos i explica'ns la teva experiència o alguna anècdota que t'hagi cridat l'atenció.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut