janquim

L'emprenedor Dídac Lee afegeix Zyncro als seus productes tecnològics d'èxit creats a Catalunya

L'emprenedor català Dídac Lee afegeix a la seva llista de creacions exitoses la proposta de Zyncro, un producte orientat a les empreses que necessiten sistemes de connexió entre els empleats amb intercanvi de materials de treball, sobretot de documentació.

Actualitzat
Han sigut més de dos anys de seguir el mètode de la prova i l'error, fins que la tardor passada va sortir de manera oficial al mercat. Ara ja tenen una trentena de clients a diversos països i Lee, amb aquests primers resultats, ha acceptat una conversa amb aquest mitjà.

D'entrada van crear una tecnologia pròpia que permetia la sincronització dels documents però ha calgut un temps llarg d'inversions i esforços fins que s'ha passat d'aquesta tecnologia a l'obtenció d'un producte comercialitzable i d'interès per a les empreses.

Facebook per a empreses

Com explica ell mateix, "quan busquem un tresor no tenim uns mapes amb una creueta que assenyali el lloc exacte ni sabem d'antuvi si trobarem obstacles i dificultats".

Lee descriu Zyncro com "una mena de Facebook orientat a les empreses", tot i que n'hi ha una versió lliure de pagament que qualsevol ciutadà pot emprar si no pensa associar-hi més de quatre persones. Es tractava de superar l'antipatia de les intranets i saber convèncer els possibles clients dels avantatges d'un producte sostingut en servidors aliens al client. Mentre que DropBox està més pensat per a l'ús domèstic, aquesta creació aporta solucions a l'entorn empresarial.

EyeOs, una altra idea catalana, s'assembla més a un escriptori remot mentre que Zyncro s'acosta a les xarxes socials, però tots dos són enfocaments diferents que pretenen resoldre problemes similars.

Zyncro progressa amb la incorporació de Lluís Font com a director general. La participació d'aquesta persona amb experiència prèvia d'èxit en el sector de les noves tecnologies permet a Lee reproduir el mateix esquema de procediment que les altres vegades i que consisteix a abandonar el dia a dia a mans dels professionals que aconsegueix captar mentre ell ja s'empesca una altra aventura.

D'aquesta manera, i responent a la seva vocació d'emprenedor, ja ha merescut un reconeixement internacional per Spamina, el seu producte destinat a impedir el correu brossa, no pas incorporant un "software" especial als servidors propis de les empreses sinó amb una centralització en un servidor controlat per l'equip d'aquesta empresa que acaba d'aterrar al mercat britànic.

Èxits contra l'impossible

Quan hi va pensar per primer cop, confessa, "els enginyers em van dir que era impossible i Bill Gates anunciava que el correu brossa s'acabaria molt aviat". Hi havia raons poderoses per abandonar-ho tot. Però no es va rendir i ara Spamina és la solució adoptada pels governs mexicà i aragonès, el grup Planeta o la poderosa Telefónica, on van aconseguir el contracte després de desbancar l'opció del gegant Google.

Lee també és l'impulsor de MatrixSearch, una eina que actua com un GPS per orientar als caps de màrqueting sobre les despeses que els convé fer en l'entorn d'internet. Volia industrialitzar un procés fins aleshores quasi artesanal i encara que té pocs mesos d'experiència està segur que també serà apreciat pels seus clients, com va passar amb Conzentra, una empresa abocada a l'enginyeria web que va néixer de la mateixa empenta i que ara ja compta amb més d'un centenar d'empleats i actua arreu del món.

Les iniciatives que Dídac Lee posa en marxa de seguida criden l'atenció dels observadors especialitzats i en bona mesura aquest efecte d'imant es deu a la seva capacitat de saber trobar les persones adequades per dur les empreses que ell crea de manera que tingui temps per llançar nous projectes.

Fill d'uns restauradors de Figueres que van arribar de la Xina quan la immigració d'Orient no era cap fenomen massiu, s'ha sentit sempre com el que és, un català implicat fins al moll de l'os amb el seu país. Fa pocs mesos va arribar a l'equip directiu del FC Barcelona.

Les claus d'un emprenedor

Amb trenta-set anys, Lee és un dels emprenedors actius de Catalunya, algú que escriu als mitjans i que conversa mitjançant el Twitter, a qui es reconeix el pes de la seva aportació incessant, a canvi de dormir poc i estar quinze hores al peu del canó.

Amb l'impuls de Zyncro ha fet un pas més en el seu afany d'internacionalitzar els productes que es creen entre les instal·lacions de què disposa al 22@ de Barcelona, en una població del Baix Llobregat i a la part alta de la ciutat.

Sense corbata, amb sabates esportives i un somriure tímid, Lee passeja la seva cua de cavall arreu del món sense descuidar-se de recordar, allà on sigui, la seva catalanitat. Un mestre de la sincronització entre el desig i la realitat amb dos ingredients que comparteix sense dubtar-ho: creativitat i persistència.


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut