Madrid

Aznar defensa una Espanya sense "miniestats" per no perdre pes a la UE i al món

L'expresident del govern espanyol, José María Aznar, ha alertat que si no es fan reformes a l'estat autonòmic, Espanya corre el risc de perdre pes a la UE i tenir dificultats per seguir a l'euro. Aznar ha criticat la política de les comunitats autònomes de voler convertir-se en "miniestats" i ha advertit que, amb aquesta pretensió, Espanya no podrà competir amb èxit "ni a Europa ni en el món". Aznar ho ha dit durant la presentació d'un estudi de la fundació FAES que es titula "Per un estat autonòmic racional i viable".

Actualitzat
José María Aznar ha demanat una "profunda reforma" del model de gestió territorial o, el que és el mateix, de l'estat autonòmic. I ho ha defensat per tres raons: perquè Espanya continuï sent "protagonista" del projecte europeu, per assegurar la societat del benestar i per fer plenament vigent la Constitució del 1978 i "presevar el dret de la nació espanyola a decidir el seu propi destí lliurement".

En el seu discurs a la Fundació FAES, l'expresident del PP del govern espanyol ha dit que "negar que les comunitats autònomes tenen problemes greus que s'han d'abordar immediatament és fer un exercici d'irresponsabilitat impropi d'un país seriós i que aspiri a projectar confiança".

La presentació d'aquest estudi ha coincidit amb unes declaracions del president del PP, Mariano Rajoy, en què ha afirmat que si guanya les eleccions generals del 2012 farà una reforma a fons de les autonomies. Tot plegat, l'endemà d'unes altres declaracions, les del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, en què ha defensat el model autonòmic actual però amb la potenciació de la cooperació per evitar disparitats absurdes.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut