La xarxa social Tuenti és una de les més populars entre els usuaris més joves.
Un usuari de la xarxa social Tuenti
Madrid

La Guàrdia Civil alerta a través del Tuenti dels perills de penjar imatges i informació personal a les xarxes socials

Vigilar molt el que es penja i el que es diu a través de les xarxes socials. Aquesta és una de les premisses que la Guàrdia Civil apunta a través de la seva pàgina Plan Contigo del Tuenti, que ja compta amb més de 54.000 seguidors. Segons la policia, cal "blindar-se" i "comprovar la configuració dels perfils a les xarxes socials i fòrums en què es participa" per evitar problemes de privacitat. A més, recomana que abans de publicar fotos d'altres persones se'ls demani permís i que es tanqui sempre la sessió dels comptes personals abans de marxar.

Actualitzat
Amb motiu del Dia Europeu de la Protecció de Dades, celebrat aquest divendres, la pàgina Plan Contigo de la Guàrdia Civil ha aprofitat per alertar els joves dels perills de penjar imatges i informació personal a les xarxes socials.

La policia demana que es prenguin totes les precaucions necessàries perquè "internet no oblida fàcilment", i recomana, entre d'altres, que mai es comparteixin les contrasenyes ni els perfils personals amb altres persones.

En aquest sentit, també explica que abans d'acceptar una petició d'amistat o d'agregar algú es reflexioni sobre si realment es coneix aquesta persona o no, i sobre si es vol donar accés a una persona desconeguda al nostre perfil personal.

A més, recomana no enviar les famoses cadenes de correus que demanen que es reenviï a tots els contactes davant d'una suposada emergència o qüestió de solidaritat perquè en realitat "són mentides, conegudes com a 'hoax', que serveixen per recopilar milers d'adreces de correu per enviar-los 'spam'".

Demanar permís per penjar fotos

Pel que fa a la publicació de fotografies o informacions personals sobre altra gent, aconsella que es demani permís als protagonistes per evitar vulnerar la seva intimitat, i remarca que "si comparteixes imatges o informacions d'altres persones a través d'internet has d'assegurar-te que aquestes dades o fotografies no perjudicaran o molestaran als seus protagonistes i, sobretot, has d'estar segur que aquesta persona les autoritza perquè siguin públiques".

D'altra banda, remarca que no s'han de facilitar, sota cap concepte, dades bancàries ni contrasenyes a ningú, perquè cap entitat financera real ho demanarà a través del correu electrònic, i recorda que tots els usuaris tenen dret a què qualsevol institució o empresa, pública i privada, preservi la seva intimitat en el tractament de les dades personals i de la imatge.
Anar al contingut