Madrid

Jáuregui, "decebut" per les declaracions "tan extremistes" de Pujol sobre la independència

El ministre de Presidència del govern espanyol, Ramón Jáuregui, ha afirmat, al programa "Els matins" de TV3, coincidint amb el debat obert sobre la idoneïtat del model d'estat, que "l'Espanya de les autonomies és un model d'èxit". Pel ministre, es tracta d'un model que "funciona raonablement bé" i "s'adapta a l'Espanya plural que tots coneixem". En referència a les declaracions recents de l'expresident Jordi Pujol sobre la independència de Catalunya, el ministre ha assegurat que el deceben i les ha qualificat d'"extremistes des del punt de vista identitari i polític".

Actualitzat
Ramón Jáuregui considera que les declaracions que Jordi Pujol ha fet sobre la independència de Catalunya "no tenen fonament". El ministre de Presidència ha afirmat que, tot i no conèixer exactament el context de les paraules de l'expresident català, ha admès que li han sorprès tenint en compte que vénen d'"un home que sempre ha estat model d'equilibri i sensatesa".

Jáuregui ha defensat que el model autonòmic espanyol i el desenvolupament d'autonomisme que ha desenvolupat l'executiu de Zapatero treuen raó als que defensen la independència de Catalunya. També considera que amb la conjuntura econòmica actual "la gent no està per parlar d'independència" i que, per tant, no és moment de debats identitaris.

El debat successori


El ministre de Presidència també s'ha referit a les filtracions que publiquen alguns mitjans de comunicació segons les quals el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, anunciarà a la tardor que no optarà a la reelecció. Jáuregui ha assegurat que les informacions, que afegeixen que el pròxim candidat socialista a la presidència serà l'actual vicepresident espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, "són especulacions sense fonament".

Tot i això, el ministre ha afegit, en clau de partit: "Treballem perquè Zapatero sigui el candidat." A més, ha afegit que la decisió de tornar a ser candiat l'ha de prendre el president espanyol i que té el suport del partit "per majoria, per no dir per unanimitat".

Sobre la reforma del marc fiscal de les caixes d'estalvi, Jáuregui ha assegurat que les caixes que ho puguin ser "amb solvència", podran ser-ho, però les que no compten amb finançament suficient per prestar diners als ciutadans s'han de recapitalitzar.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut