Barcelona

Diversos mitjans donen per fet que Zapatero no es presentarà a la reelecció

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, no es presentarà a la reelecció. Així ho avancen aquest dijous els diaris "El Mundo", "La Vanguardia" i "El Punt". Segons informen, Zapatero anunciarà la seva decisió a la tardor. A més, avancen que el substitut serà el vicepresident Alfredo Pérez Rubalcaba, que seria triat al congrés del PSOE.

Actualitzat
El debat successori en el si dels socialistes espanyols ha pres vigor arran de les filtracions periodístiques que asseguren que el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ja que té presa la decisió sobre el seu futur polític. Segons aquests diaris, que citen fonts socialistes, el president espanyol anunciarà la seva intenció de no ser cap de llista a la tardor, quan ja s'hauran enllestit totes les reformes posades en marxa per sortir de la crisi. En un congrés posterior del PSOE, potser a l'octubre, s'escollirà el seu successor.

Sobre Alfredo Pérez Rubalcaba, les informacions donen per fet que serà el pròxim candidat socilista a les eleccions generals, ja que és una figura sobre la qual hi ha consens dins del partit. Rubalcaba seria escollit en un congrés que el PSOE celebraria després de l'anunci de Zapatero, potser a l'octubre.

El mitjans també apunten que si Rubalcaba perdés les eleccions del 2012 no s'hi tornaria a presentar el 2016. En aquest cas, el PSOE apostaria per una figura jove, i molts veurien en Carme Chacón una bona candidata de cara al futur.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut