Granada

Un tribunal professional jutjarà els quatre adults imputats en la violació i assassinat de Marta del Castillo

El Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia ha decidit que sigui un tribunal professional i no un jurat popular el que s'encarregui de jutjar els quatre adults imputats per la violació i la mort de la jove sevillana Marta del Castillo. D'aquesta manera, l'alt tribunal desestima els recursos que havien presentat tant la Fiscalia com els familiars de la víctima, que exerceixen l'acusació particular.

Actualitzat
Finalment serà un tribunal professional i no un jurat popular el que s'encarregarà de jutjar els quatre adults imputats per la violació i assassinat de la jove sevillana Marta del Castillo, al gener del 2009. D'aquesta manera, el Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia ha desestimat els recursos de la Fiscalia i de la família de la víctima, que demanaven un jurat popular, i confirma la decisió que ja va prendre el magistrat de l'Audiència de Sevilla designat per presidir el jurat, que va considerar que havia de dur el cas un tribunal professional.

El Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia argumenta la seva decisió dient que l'objectiu que perseguien els acusats eren les agressions sexuals i no l'assassinat de Marta del Castillo, que és el delicte que hauria de jutjar un jurat popular. Sigui com sigui, això suposa un nou retard per jutjar els imputats, ja que ara el procés s'haurà de tornar al jutjat d'instrucció perquè en tramiti la darrera part.

Coincidint amb la resolució de l'alt tribunal andalús, Miguel Carcaño, autor confés del crim, i els altres tres adults imputats s'han acollit al dret a no declarar en el judici que es fa a Sevilla contra l'únic menor imputat.
Anar al contingut