Imatge d'arxiu de la ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde (Foto: EFE)
La ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde (Foto: EFE)
Madrid

González-Sinde apunta Icíar Bollaín com a successora natural d'Álex de la Iglesia

La ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, ha dit que el govern respecta la dimissió del president de l'Acadèmia del Cine espanyol, Álex de la Iglesia, de qui espera que hagi reflexionat seriosament la seva decisió. Alhora, però, Sinde ha destacat que l'Acadèmia té prou força per fer front al seu 25è aniversari i a seguir endavant sense la direcció de De la Iglesia. En aquest sentit, la ministra ha apuntat que un bon relleu seria el d'Icíar Bollaín, actualment, vicepresidenta de l'organisme. González-Sinde, l'ha qualificada de "successora natural".

Actualitzat
Enrere queda, doncs, la petició a Álex de la Iglesia, per part de la ministra de Cultura, que reconsiderés la seva dimissió com a president de la Reial Acadèmia de Cinema Espanyola.

Álex de la Iglesia va anuciar aquest dimarts que dimitia després de la celebració dels premis Goya, com a mostra del seu desacord amb el pacte de l'anomanada "llei Sinde". De la seva banda, la ministra de Cultura ha dit que no ha pogut encara parlar amb De la Iglesia en persona, però ha reconegut el seu respecte a la tasca del director de cinema al capdavant de l'Acadèmia. També ha defensat l'aprovació de la "llei Sinde" com a necessària per poder afavorir "una nova economia digital" i una "oferta legal amb preus competitius a internet". La ministra ha animat les altres formacions polítiques a donar suport a la llei, que, segons el govern, pretén regular l'ús intel·lectual i cultural d'internet.
Anar al contingut