Madrid

PSOE i CiU pacten al Congrés que el retard en la jubilació sigui flexible i progressiu

El Congrés dels Diputats ha aprovat per àmplia majoria l'informe del Pacte de Toledo sobre la reforma de les pensions. El document defensa retardar l'edat de jubilació de manera "flexible i progressiva", segons diu una modificació del document pactada pel PSOE i Convergència i Unió.

Actualitzat
El Congrés dels Diputats ha aprovat l'informe del Pacte de Toledo sobre les pensions, una reforma que es troba en una setmana crucial perquè aquest divendres acaba el termini que el govern espanyol va fixar per tancar un acord.

En aquests últims dies de la negociació, l'executiu ha aconseguit una mica de marge, gràcies a un acord entre altres grups parlamentaris. PSOE, Convergència i Unió, PNB i Coalició Canària han votat a favor d'una proposta de CiU sobre les recomanacions del Pacte de Toledo.

La proposta diu que l'edat de jubilació es retardarà de forma flexible progressiva i no de manera homogènia i forçosa pel conjunt de les persones. El Partit Popular s'ha abstingut, mentre que ERC, EU, ICV, BNG, Na-Bai i UPyN hi han votat en contra.

L'acord aconseguit al Congrés dels Diputats dóna aire al govern espanyol i podria servir per aplanar les negociacions entre govern, sindicats i patronal.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut