Madrid

Zapatero confirma que caldran 40 anys de cotització per jubilar-se als 65

El Congrés dels Diputats debat avui les recomanacions que ha fet la comissió del Pacte de Toledo sobre la reforma de les pensions, unes recomanacions que haurien de constituir la base de la llei que el Consell de Ministres té previst aprovar divendres. Les negociacions entre l'executiu espanyol i els agents socials continuen, però de moment no hi ha consens. Tot i això, el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que ha confirmat que per jubilar-se als 65 anys caldrà haver-ne cotitzat uns 40, s'ha mostrat convençut que s'aconseguirà un acord.

Actualitzat
El PSOE afronta pràcticament sol la proposta d'endarrerir la jubilació als 67 anys. No la veuen amb bons ulls ni el PP, ni CiU, ni tampoc els grups minoritaris d'esquerres. Tots han presentat vots particulars per rebutjar la mesura. Aquesta tarda, el ple del Congrés votarà les recomanacions del Pacte de Toledo sobre la reforma de les pensions.

Mentre sembla que la cambra podria posicionar-se en contra de la congelació de les pensions, l'executiu espanyol continua les negociacions amb els agents socials. Inicialment, la intenció era tancar un acord avui, però, si no és possible, les dues parts han decidit donar-se marge fins al mateix divendres.

De la reforma de les pensions també en van parlar ahir a la nit Zapatero i Rajoy. En una entrevista televisiva a VEO7, el president de l'executiu espanyol s'ha mostrat convençut que hi haurà acord, ja que hi veu elements "suficients". També ha assegurat que s'endarrerirà l'edat de jubilació als 67 anys. Tot i això, ha explicat, com a element de "flexibilitat,  els treballadors que hagin cotitzat prop de 40 anys, ho podran fer als 65.

Pel líder del PP, Mariano Rajoy, més que ajornar la jubilació dos anys, el que cal és fomentar que es faci als 65 anys, sense prejubilacions.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut