Madrid

Álex de la Iglesia dimitirà l'endemà dels Goya pel seu desacord amb la "llei Sinde"

El director de l'Acadèmia de Cinema, Álex de la Iglesia, ha comunicat que deixarà el seu càrrec el 14 de febrer, l'endemà de la gala dels Goya, en protesta per l'acord "in extremis" de la "llei Sinde". Així ho ha publicat en un article al diari "El País", poc després de suggerir que rumiava dimitir durant una conversa amb els seus seguidors a Twitter. De fet, quan un seguidor li ha proposat que si no li agradava la llei dimitís del càrrec, ell li ha respost: "Em temo que és l'única opció". I ha rematat: "El problema és quan". Més tard, De la Iglesia ha considerat, en un intercanvi d'impressions amb un altre seguidor, que dimitir durant la gala dels Goya li semblava "massa melodramàtic", donant a entendre que el seu abandó de l'Acadèmia podria arribar després de la celebració de la gala. I, efectivament, serà així perquè plegarà el 14 de febrer.

Actualitzat
Álex de la Iglesia dimitirà com a director de l'Acadèmia de Cinema l'endemà de la gala dels Goya del dia 13 de febrer per la "llei Sinde". El director de cinema, actualment al capdavant de l'Academia, ho ha confirmat en un article al diari "El País", després que ja ho ha donat a entendre durant una conversa a la "tweetosfera".

El director de l'Acadèmia de Cinema ha respost a un seguidor que l'ha instat a deixar el seu càrrec per mostrar el seu desacord amb la llei aprovada: "Em temo que és l'única opció". I seguidament ha afegit que el que s'estava pensant era quan fer-ho. "El problema és quan", ha dit el director de cinema, que ha considerat que fer-ho durant la gala dels Goya seria "massa melodramàtic".

Prèviament, Álex de la Iglesia ja havia criticat sense embuts la llei en aquesta mateixa xarxa social, on ha expressat les seves queixes per l'acord entre els partits polítics: "Ho hem intentant, i no hi hagut resposta. Zero. Han pactat una llei que no convé a ningú. Dues intervencions judicials? Desastre".

De la Iglesia també ha criticat el principal partit de l'oposició per avenir-se a un pacte. "El PP ha enfangat una cosa de per si enfangada. Quin desastre", ha conclòs.

El paper del PP a l'hora de salvar la "llei Sinde", que ha inflamat la xarxa des de la seva aparició com a proposta, ha fet que s'estengués l'etiqueta #InternetnomereceunPPquepacta. La comunitat internauta, que no està d'acord amb l'esmena pactada per PSOE, PP i CiU, està mostrant el seu desacord amb una gran quantitat d'intervencions al Twitter, en què les etiquetes més emprades són #leysinde i #sindegate.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut