Mollerussa

Tancada dels treballadors de Càrnies Vilaró per exigir la continuïtat de la plantilla

Tot i que els administradors concursals els han negat el permís, una trentena de treballadors s'han tancat a l'escorxador de Càrnies Vilaró. Protesten contra la possible venda de l'empresa i per exigir la continuïtat de la plantilla, ja que temen que una altra firma reprengui l'activitat però amb nous treballadors. El tancament serà indefinit fins a tenir garantia que es mantindran tots els llocs de treball.

Actualitzat
La trentena de treballadors de Càrnies Vilaró s'han concentrat davant les portes de la fàbrica i han tallat la carretera de Torregrossa durant uns minuts. Després, tot i la prohibició dels administradors concursals, han saltat la tanca i han accedit a les instal·lacions, on inicien una tancada que serà indefinida fins que els garanteixin que es mantindran tots els llocs de treball.

Afectats per un ERO temporal que finalitza a l'abril i sense feina ni sou des del passat mes d'agost, els 58 treballadors volen evitar que els actuals propietaris es venguin l'empresa i tota la plantilla es quedi definitivament al carrer. Temen que una altra firma reprengui l'activitat però amb nous treballadors.

Càrnies Vilaró va adquirir l'any 2008 l'escorxador de Mollerussa, quan ja travessava una difícil situació. El mes de març passat, Vilaró va presentar un concurs de creditors i, posteriorment, a l'agost, va aprovar un expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal que afecta tota la plantilla fins al proper mes d'abril. Càrnies Vilaró compta amb un total de 600 treballadors en les seves plantes de Mollerussa, Sils i Granollers.
Anar al contingut