Catalunya

Renfe tornarà els diners del bitllet als usuaris de Rodalies que pateixin retards

Renfe retornarà avui l'import dels bitllets a tots els usuaris de Rodalies que pateixin un retard. Així l'hi ha demanat la Generalitat, que ha anunciat que obrirà un expedient informatiu a la companyia per dilucidar què va generar ahir els problemes a la xarxa ferroviària. El director general de transports del govern, Ricard Font, ha dit a Catalunya Ràdio que també s'han pres mesures per resoldre la vaga de zel encoberta dels maquinistes i s'ha demanat al departament d'Ocupació que obri un expedient a Renfe per veure "les conseqüències que poden ocórrer per una vaga de zel encoberta, que creiem que en aquests moments està afectant els ciutadans".

Actualitzat
Els problemes a Rodalies es mantenen aquest matí, amb uns retards d'entre 15 i 20 minuts. Això després d'una tarda de dilluns amb irregularitats a totes les línies de Rodalies.  El govern ha anunciat l'obertura d'un expedient informatiu a Renfe i ha afegit que entén que la companyia no pot informar més ràpidament del que ho fa perquè la vaga no és declarada, però demana que es posi a disposició dels usuaris tot el personal i les dades possibles.

Sense cap previsió de millora

Des de Renfe, el seu portaveu, Antonio Carmona, ha reconegut, en una entrevista a Catalunya Ràdio, que  és impossible poder fer cap previsió sobre si l'evolució del conflicte  les pròximes hores permetrà millorar les freqüències de pas o bé  augmentaran els retards.

Renfe ja va comunicar ahir que no podia garantir que avui es pugui oferir un servei correcte de Rodalies si la situació continua. És per això que recomana als usuaris que consultin els webs www.adif.es, www.rodaliesdecatalunya.cat i www.renfe.com, i els telèfons d'informació per conèixer l'estat del servei.

La companyia insisteix a recomanar als usuaris que s'informin per tots els canals possibles de quina és la situació en cada moment.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut