Boston

"Fringe" posa en circulació vinils amagats d'un grup fictici que ofereixen les claus de la sèrie

Els fans de "Fringe" tenen una cita amb les botigues de vinils dels Estats Units si volen descobrir els misteris de la trama. Els productors de la sèrie, que es pot veure els diumenges a TV3, han convertit en realitat el grup Violet Sedan, una formació musical dels setanta que apareix en alguns moments de la història. Ara, ha editat el seu primer vinil "Seven Suns", que s'ha imprès i distribuït per botigues especialitzades de música dels Estats Units. Fa sis mesos que circulen però no se n'ha fet cap mena de publicitat fins que la notícia ha esclatat a internet. Cada còpia del disc és única i conté peces musicals que poden ajudar a desembolicar la troca de "Fringe".

Actualitzat
Violet Sedan és una banda fictícia que intervé en alguns episodis de "Fringe". El doctor Walter Bishop n'era fan en la joventut i algunes cançons tenen presència en diversos casos.

Ara Violet Sedan és també una realitat. La cadena Fox, que emet la sèrie, i els productors s'han empescat una bona campanya de màrqueting que, a més, és també una manera d'afegir misteri a la trama.

Fa uns sis mesos, es va editar un disc de la banda, el seu primer vinil, sota el títol "Seven Suns". Fox no ha explicat qui ha gravat el disc, però el que sí que se sap és que s'han imprès i se n'han distribuït en secret còpies per diverses botigues de discos dels Estats Units. No se sap quantes n'hi ha i si ja han sortit totes a la llum.

Són LPs a l'antiga, amb dues cares, A i B, que es poden reproduir. A més, cada vinil és únic i diferent de la resta. Pel que sembla, contenen peces del trencaclosques de "Fringe" i avançaments de nous capítols amagats entre les lletres i l'estètica del disc.

Els discos han passat sis mesos en les botigues sense que ningú sabés que existien. Però la notícia ha començat a córrer com la pólvora per internet coincidint amb la represa de l'emissió dels capítols als Estats Units. La sèrie ja va per la tercera temporada, en què el paper del teclista de la banda, interpretat per Cristopher Lloyd, té un paper important.

Amb internet, els fans catalans de la sèrie no han de desplaçar-se fins als Estats Units per conèixer el contingut dels vinils. Hi ha el disc sencer penjat a la xarxa, amb la cara A i la cara B, i Youtube també en va ple.

"Fringe" és una sèrie ideada i produïda pel mateix creador de "Perdidos", J. J. Abrams. La trama es basa en un trio curiós: una investigadora de l'FBI, un científic boig i brillant i un jove buscavides superdotat. La sèrie combina el "thriller" amb la ciència-ficció i sempre navega en la línia entre el possible i l'impossible. De fet, "Fringe" és el nom que es dóna als fenòmens que se situen als límits de la ciència, com la telepatia, la psicoquinesi o la levitació. Com en el cas de "Lost", "Fringe" està plena de misteris que fan dubtar i jugar a l'espectador.

La sèrie va arrencar amb força èxit als Estats Units, tot i que no arriba als nivells del fenomen de "Perdidos", i darrerament ha patit algun canvi d'horari que apunta a un cansament del públic. La maniobra del disc de Violet Sedan podria ser, a més d'una de les noves peces del trencaclosques que tant agraden a Abrams, una manera de rellançar l'atenció.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut