Tirana

Dos morts en manifestacions antigovernamentals a Albània

Dues persones han mort a la capital d'Albània durant uns enfrontaments que hi ha hagut entre un grup de simpatitzants del Partit Socialista, actualment a l'oposició, amb la policia. Els fets han passat al costat de l'oficina del primer ministre, a Tirana. Els incidents han començat durant una manifestació convocada per exigir la dimissió del primer ministre albanès, el conservador Sali Berisha, al qual l'oposició acusa de corrupció. El president albanès, Bamir Topi, i el líder dels socialistes, Edi Branca, han fet una crida a la calma. L'oposició, que no accepta els resultats de les eleccions legislatives de fa dos anys, que van donar la victòria per un petit marge al Partit democràtic, reclama noves eleccions.

Actualitzat
Segons les imatges retransmeses en directe per la televisió, un grup de manifestants ha aconseguit entrar al recinte governamental per una porta lateral mentre llançaven pedres contra els agents i l'edifici. Finalment, la policia ha aconseguit fer fora els manifestants i dispersar-los.

El líder socialista Edi Rama, enfrontat a Berisha des de fa anys, ha condemat la violència, de la qual ha responsabilitzat al seu rival. "Avui el govern ha aprofundit més encara la crisi", ha advertit el líder opositor en declaracions a la premsa. 

Les tensions més recents han sorgit després de la dimissió la setmana passada del viceprimer ministre albanès Ilir Meta. Meta es va veure obligat a abandonar el seu càrrec després d'emetre's en una televisió local un vídeo gravat amb càmera oculta en el qual es veu com tracta de manipular una licitació pública.
Anar al contingut