Sevilla

El PP arrenca la seva convenció anual amb els ulls posats a les pròximes cites electorals

La convenció anual del PP ha arrencat aquest divendres a Sevilla amb l'horitzó fixat en les eleccions municipals i autonòmiques del maig. Els populars ja escalfen motors per a les properes cites electorals i han convertit la trobada, que s'allargarà fins diumenge, en l'acte de precampanya que ha de marcar el seu programa. La idea sobre la qual giren tots els missatges: la confiança.

Actualitzat
Amb el lema "Pots confiar-hi", unes 3.000 persones assisteixen fins diumenge a aquest conclave amb el que el Partit Popular vol donar a conèixer el projecte "de canvi i regeneració" que vol presentar a les properes eleccions del maig, posant èmfasi en el missatge que el PP "no es resigna" i que Mariano Rajoy pot "treure Espanya de la crisi".

Durant tres dies, la convenció acollirà tres plenaris que se centraran en la situació econòmica, la política social i el paper de les institucions i hi intervindran tots els presidents autonòmics i regionals del partit.

El PP pretén donar el missatge que hi ha "un equip preparat per governar", amb un "projecte il·lusionant" i que ofereix "solucions" als problemes que hi ha a Espanya, ha assegurat la vicesecretària d'Organització, Ana Mato. La seva oferta de canvi, asseguren els populars, vindrà acompanyada de quatre missatges: "transparència, eficàcia, austeritat i responsabilitat".

L'estat autonòmic, a debat


Diumenge també es parlarà de l'estat autonòmic, que ha centrat el debat d'aquests últims dies. En la convenció, el PP també plantejarà reduir el nombre de càrrecs elegits amb criteris polítics a tots els nivells de l'Administració (consellers, directors generals i assessors), una mesura que diu que vol aplicar a les comunitats i ajuntaments on governi.

El PP, que es veu més que guanyador tant en les pròximes eleccions com en les generals de l'any que ve, estén la mà en certes qüestions que considera d'Estat i està buscant el vot de gent que, fins i tot, no és del partit.



ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut