Barcelona

Surt del port de Barcelona per primera vegada un tren de mercaderies adaptat a l'ample de via europeu

Un tren de mercaderies adaptat a l'ample de via europeu ha sortit aquest dijous per primera vegada des d'una terminal espanyola, en concret des del port de Barcelona. El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat que aquest primer trajecte significa "quedar més connectats amb un mercat natural per a Catalunya com és la UE". El tren ha sortit des de la Terminal de Contenidors del port barceloní amb destinació a la ciutat francesa de Lió.

Actualitzat
En un context de crisi econòmica, Artur Mas ha afirmat que cal apostar pel comerç exterior i donar "un missatge clar a favor de la connexió amb Europa, la resta de la península ibèrica i el mediterrani".

De la terminal barcelonina sortiran dos trens setmanals amb destinació a Lió i n'arribaran dos més procedents de França, que se sumaran als 25 combois que connecten Barcelona amb altres punts d'Espanya cada setmana.

L'operador marítim TCB ha invertit quatre mesos a construir la via d'ample europeu, de moment l'única. Es preveu que el projecte acabi el 2013 amb un total de tres grues pòrtic per traslladar els contenidors i sis vies adaptades a l'estàndard europeu que tindran una longitud de 750 metres cadascuna.

El primer corredor transfronterer de mercaderies en ample internacional entre Catalunya i França connecta la zona portuària de Barcelona amb Perpinyà i ha representat una inversió d'uns 377 milions d'euros, segons dades del Ministeri de Foment.


Anar al contingut