Madrid

El progressista Pascual Sala, escollit nou president del Tribunal Constitucional

L'expresident del CGPJ i del Tribunal Suprem Pascual Sala ha estat escollit nou president del Tribunal Constitucional. Sala, valencià de 75 anys, considerat un progressista, ha estat escollit en segona votació i per majoria simple. El Tribunal Constitucional ha triat nou president en substitució de María Emilia Casas. Sobre el paper, Sala era el candidat amb més possibilitats, i finalment s'ha imposat al candidat alternatiu, Manuel Aragón, magistrat del sector progressista que durant el debat de l'Estatut es va alinear amb els conservadors. D'altra banda, el català Eugeni Gay, expresident del Consell General de l'Advocacia Espanyola, ha estat escollit vicepresident de l'òrgan.

Actualitzat
Pascual Sala Sánchez (València, 1935), veterà jutge progressista i expresident del Consell General del Poder Judicial i del Tribunal Suprem, ha estat elegit president del Tribunal Constitucional, del qual és magistrat des del juny del 2004.

Així ho han informat fonts d'aquest òrgan, que han assenyalat que Sala ha resultat elegit en segona votació i per majoria simple, després que en la primera no ha obtingut la majoria absoluta entre els onze membres del ple del Constitucional que requereix la llei orgànica del tribunal (LOTC).

Sala, llicenciat en Dret per la Universitat de València, va ingressar a la carrera judicial el 1963 com a número 1 de la seva promoció i s'ha convertit en el primer jutge de carrera que arriba a la presidència del Constitucional, ja que els seus set antecessors procedien tots del món acadèmic.

Eugeni Gay, vicepresident


L'expresident del Consell General de l'Advocacia Espanyola, el català Eugeni Gay, ha estat escollit vicepresident del Tribunal Constitucional, segons han informat fonts de l'òrgan. L'elecció de Gay s'ha produït just després de la de Pascual Sala com a president de l'alt tribunal.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut