Barcelona

Camacho celebra l'austeritat del govern però avança que presentaran una proposta per reduir les empreses públiques

En la seva primera intervenció en el primer ple ordinari de la legislatura al Parlament, la líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha assegurat que exercirà una "oposició responsable i objectiva" i s'ha ofert al govern català per portar a terme "les grans polítiques". Camacho ha avançat que presentaran una proposta de reducció d'empreses públiques i d'agències perquè "creiem que és necessari la reducció de costos". El PP també presentarà una llei de l'estabilitat pressupostària en "l'àmbit de la comunitat autònoma de Catalunya.

Actualitzat
La líder del PP ha iniciat el discurs felicitant el nou govern de la Generalitat i ha desitjat al president "els millors dels èxits davant un futur difícil que cal encarar amb decisió". Així doncs, ha celebrat l'exercici d'austeritat que ha portat a terme Mas per posar fi a un executiu "sobredimensionat, molt costós i car per als catalans" i, en la mateixa línia, ha manifestat: "Ja m'agradaria que aquesta operació de maquillatge l'hagués fet l'anterior govern".

Tot i "aquesta línia encertada d'aprimament i reducció, que li vam proposar nosaltres", Camacho ha manifestat que és "clarament insuficient". "El PP voldria anar molt més enllà", i per això ha afegit que creuen que calen reduccions importants en el nombre d'empreses públiques. Per això, la líder popular ha avançat que aquest dijous presentaran una proposta de reducció d'empreses públiques i d'agències perquè "creiem que és necessari la reducció de costos".

Tot i celebrar el nivell tècnic de l'actual govern, en aquest "executiu dels millors", ha criticat la manca de dones que exerceixin càrrecs polítics de responsabilitat.

Per al PP, ha explicat Camacho, la immigració i l'economia són les principals qüestions que hauria de fer front el govern català. En aquest sentit, ha lamentat que les polítiques d'immigració estiguin en la conselleria "sectorial" de Benestar Social, enlloc de dependre de Presidència. Pel que fa a l'economia, Camacho ha manifestat que coincideixen amb el govern que recerca i innovació són clau per a la nova economia i el futur nostre model productiu però que entenen per què ha dividit recerca i innovació.

En qualsevol cas, ha reiterat que el PP exercirà una "oposició responsable i objectiva" i que l'executiu pot comptar amb els populars per portar a terme les grans polítiques de govern. "Creiem que la situació que va deixar el govern anterior és molt greu" i ha felicitat que ara Mas hagi passat a relacions més constructives amb l'Estat perquè necessitem reduir el dèficit i avançar".

Per això, ha avançat que aquest dijous també presentaran una llei de l'estabilitat pressupostària en "l'àmbit de la comunitat autònoma de Catalunya. Ha de ser el mateix govern el que s'autocontroli per no permetre excés de dèficit". A més, creu que s'ha de controlar l'increment de deute i de polítiques equivocades i que ara estan pagant els catalans.

També ha apel·lat Mas a deixar de parlar de sacrificis i a fer els deures. Així doncs, ha anunciat que presentaran una iniciativa per promoure la petita i mitjana empresa. "S'han de crear missatges que el govern ha posat fil a l'agulla per impulsar l'economia productiva".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut