L'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda (Foto: ACN)
L'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda (Foto: ACN)
Salt

Els veïns de Salt es manifestaran dissabte que ve en favor de la convivència

Finalment, els veïns de Salt estan convocats a manifestar-se dissabte que ve en favor de la convivència i per rebutjar els últims capítols d'actes vandàlics que hi va haver el cap de setmana en aquesta localitat del Gironès. Avui la proposta arribarà a la Taula de la Ciutadania, on hi ha representades les organitzacions d'immigrants i l'Ajuntament.

Actualitzat
Els veïns de Salt, al Gironès, es manifestaran dissabte que ve 22 de gener en favor de la convivència i per rebutjar els últims aldarulls del cap de setmana passat. Ho faran sota el lema unitari: "Volem viure a Salt en pau i bé". Els fets van acabar amb 12 vehicles i diversos contenidors cremats.

La decisió la van prendre ahir a la nit una vintena d'associacions i entitats de la població. La presidenta de l'Associació de Veïns de l'Associació del centre, Francesca Terron, ha explicat que es traslladarà la proposta a la Taula de Ciutadania d'aquest dimarts i que ningú en queda exclòs. Mentrestant, la policia continua buscant els responsables de les destrosses del cap de setmana.

"Hi ha algú interessat a encendre el foc"

L'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda, ha denunciat aquest dilluns en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio" una acció organitzada i interessada darrere els aldarulls del cap de setmana. "Hi ha algú interessat a encendre el foc" al municipi, ha dit. Pineda ho ha argumentat per la presència de persones d'altres pobles a la manifestació que va precedir els greus incidents.

La intensificació d'efectius dels Mossos pels carrers de Salt ha fet que no s'hagin repetit els actes vandàlics que hi va haver en una manifestació divendres passat en què van participar uns 50 joves que protestaven perquè un amic seu, un menor amb antecedents delictius, va quedar ferit després de caure des d'un quart pis durant una persecució policial. En els posteriors actes vandàlics diversos vehicles van quedar incendiats.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut