Urbanisme, història i cultura

El patrimoni arquitectònic dels usuaris

Has visitat fa poc algun monument interessant de Catalunya que vulguis compartir amb els usuaris d'El meu 3cat24? T'agrada descobrir noves construccions històriques que tenen una especial rellevància en la història del país? A El meu 3cat24 volem fer un recull de les millors imatges i experiències dels usuaris sobre els edificis més emblemàtics de Catalunya.

Actualitzat
A través de les aportacions, imatges, vídeos i experiències dels lectors volem recomanar el bo i millor de la cultura arquitectònica i del patrimoni cultural que s'amaga a Catalunya: esglésies, castells, claustres, parròquies, estàtues... Tots aquells tresors de l'urbanisme català que siguin singulars i significatius, i que vulguis compartir amb nosaltres!

L'usuari 'angy' ens explica que "La Farinera, un dels edificis més emblemàtics de la ciutat de Vic, es va construir entre els anys 1896 i 1897 per acollir la fàbrica Torra, que es dedicava a l'elaboració d'embotits. L'arquitecte va ser el reconegut Enric Sagnier i avui en dia és una de les obres més destacades de l'arquitectura industrial modernista de Catalunya. Els usos d'aquest edifici han estat diversos al llarg dels anys, des de la fabricació de calçat fins a la filatura de teixits. A partir dels anys 30, es dedicà a la producció de farines i per això és anomenada Farinera Costa, activitat que va cessar l'any 2007. L'edifici de La Farinera, reformat per l'Ajuntament de Vic, ara acull el Centre d'Arts Visuals, una escola on s'hi imparteixen diferents disciplines d'arts plàstiques i visuals".

Altres recomanacions dels usuaris:

Font del claustre del monestir de Poblet, recomanat per 'tenjiro'
Complex Torre Mauri, recomanat per 'Bomberspobla'

Volem que ens ajudis a conèixer el patrimoni monumental de Catalunya, aquells racons històrics que tens a prop de casa o que encara no són gaire coneguts. Explica'ns les sensacions que has tingut en visitar-los, el període històric de l'edificació, la seva importància arquitectònica o simplement per què els recomanaries a les persones.

*** Si fa poc has visitat un monument interessant de Catalunya envia'ns les fotos i explica'ns la teva experiència o alguna anècdota que t'hagi cridat l'atenció.
Anar al contingut