Barcelona

L'Audiència de Barcelona fa reobrir la investigació de l'accident de tren de Castelldefels

L'Audiència de Barcelona ha ordenat al jutjat de Gavà reobrir la investigació sobre l'accident ferroviari de Castelldefels del juny passat, que va causar la mort de 12 persones atropellades en plena revetlla de Sant Joan i en va ferir una trentena més. El tribunal considera que tancant la instrucció s'ha vulnerat la tutela judicial de les víctimes i ordena que s'investigui el cas més a fons.

Actualitzat
Per l'Audiència l'arxivament de la causa ha fet que les víctimes no poguessin presentar diverses diligències. El tribunal estima que el cas es va tancar molt de pressa i que ni tan sols es va cridar a declarar els autors dels informes pericials perquè els advocats de les víctimes poguessin interrogar-los.

La resolució d'arxivament de la causa que va dictar el jutjat de Gavà el 30 de juliol passat estimava que en l'atropellament no hi va haver cap fet delictiu, que el baixador complia la normativa vigent i que l'accident el va provocar l'actuació imprudent i temerària de les víctimes. El magistrat va prendre la decisió després d'escoltar la declaració dels conductors i els testimonis i estudiar els informes sobre l'accident, i va concloure també que les instal·lacions ferroviàries tenien les condicions de seguretat, il·luminació i accessos adequats a la normativa.
Anar al contingut