Múrcia

PP i PSOE converteixen l'agressió del conseller de Cultura de Múrcia en un nou motiu de confrontació política

L'agressió al conseller de Cultura i Turisme de Múrcia ha donat peu a un nou enfrontament polític entre socialistes i populars. El Partit Popular de Múrcia ha demanat la dimissió del delegat del govern a la regió. La número dos del PP, María Dolores de Cospedal, ha assegurat aquest diumenge que l'agressió és conseqüència del comportament "virulent" del PSOE murcià, i ha acusat el Ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, de no fer-hi res. Culpabilitats que el PSOE ha qualificat d'"irresponsables". Rubalcaba ha ofert al president de Múrcia un pla de seguretat per a tots els membres de l'executiu autonòmic.

Actualitzat
Múrcia viu moments d'incertesa després que aquest dissabte al vespre tres persones han agredit el conseller de Cultura i Turisme de la comunitat, Pedro Alberto Cruz. Mentre la policia busca els responsables de l'escomesa, PP i PSOE hi han trobat un nou motiu de confrontació i retrets.

La secretaria general del Partit Popular, María Dolores de Cospedal, ha considerat que l'agressió és conseqüència del que qualifica com a "comportament virulent" del PSOE murcià contra el govern autonòmic. També ha acusat directament el ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, a qui ha retret la seva "innacció" respecte al clima d'alteració. És per això que li ha exigit actuacions. No han tardat a arribar. El mateix titular d'Interior ha ofert telefònicament al president de Múrcia, Ramón Luis Vilarcárcel, implantar un pla de seguretat per a tots els membres del seu govern. En nom de l'executiu central, Rubalcaba també ha traslladat al president murcià la condemna a l'atac. A més, s'ha posat en contacte amb el delegat del govern a la comunitat, Rafael González Tovar, per conèixer l'avanç de les investigacions.

Per la seva banda, el president murcià ha demanat la dimissió de González Tovar, a qui la junta directiva del PP de la regió de Múrcia acusa d'abandonar interessadament les seves funcions. I és que cal recordar que l'agressió s'ha produït després d'unes setmanes de tensió social derivada de la presentació d'un pla de govern que planteja retallades que afecten els empleats públics.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut