Sevilla

Andalusia alerta de la presència del cargol gegant africà, que amenaça la biodiversitat de la zona

Un cargol gegant amenaça la biodiversitat andalusa. La Junta d'Andalusia ha detectat la presència de l"Achatina fulica", un cargol provinent de l'Àfrica que pot arribar a mesurar 30 centímetres i pesar 200 grams. Se'l coneix com a "cargol gegant" i està inclosa en la llista de les cent espècies invasores més amenaçadores del món. El govern andalús estudia ara quin impacte pot tenir l'animal en el seu territori. Aquest tipus de cargol no només pot causar dany ecològic sinó que té alguns paràsits que poden provocar malalties en humans.

Actualitzat
La Conselleria andalusa de Medi Ambient està informant la població sobre una possible plaga de cargol gegant africà en el seu territori. Aquesta espècie fa quatre vegades més que un cargol comú i és una de les cent espècies invasores més problemàtiques del món segons la Unión Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN).

El Programa per al Control d'Espècies Exòtiques Invasores d'Andalusia ha començat a recopilar informació per avaluar els possibles impactes que pot originar l'entrada d'aquesta espècie en territori andalús.

La Conselleria andalusa de Medi Ambient explica que, més enllà del dany ecològic que pot provocar, aquest cargol és un perill per als humans. L'animal acull nematodes, paràsits que s'allotgen en teixits i secrecions de l'animal i que poden causar diverses afeccions com meningoencefalitis eosinofílica i a ngiostrongilosis abdominal. Per això, la Junta aconsella no manipular l'animal ni ingerir-lo.

L'"Achatina fulica" és una de les espècies més grans de cargol del món. A banda del seu aspecte, destaca per la seva alta capacitat de reproducció, poden posar més de mil ous en els seus cinc o sis anys de vida. A més, és un animal molt adaptable i menja des de plantes fins a excrements, passant per pinso d'animal. És molt resistent i a països com els Estats Units i Austràlia està considerat una plaga.
Anar al contingut