Imatge d'arxiu d'una urna
Imatge d'arxiu d'una urna
Barcelona

Un partit islàmic presentarà candidatura a Barcelona i Girona per a les eleccions municipals

El Partit Renaixement i Unió d'Espanya (PRUNE), d'ideologia islàmica, ha anunciat la seva intenció de presentar candidatures a les ciutats de Barcelona i Girona de cara a les properes eleccions municipals, que se celebraran el proper mes de maig. L'objectiu principal del grup és aconseguir la "regeneració moral i ètica de la societat espanyola", amb absolut respecte a la Constitució i reclamant una participació més alta de la ciutadania en tots els àmbits de decisió política.

Actualitzat
El president i portaveu del partit, Mostafa Bakkach, ha explicat que a finals de gener es reunirà amb els delegats de la formació a Catalunya per decidir el camí que han de seguir, i que els propers comicis municipals han de servir com a presa de contacte amb la realitat política per "formar" els seus candidats, i així afrontar amb més garanties les generals del 2012 i les municipals del 2015.

Bakkach també ha volgut deixar clar que aquest "no és un partit musulmà, sinó un partit d'inspiració islàmica" i ha assegurat que "no està vinculat ni a cap país estranger ni a cap moviment religiós".

El Partit Renaixement i Unió d'Espanya es va crear al juliol del 2009 i no compta amb cap experiència en altres convocatòries electorals, per això Bakkach assegura que la seva intenció "no és córrer" i que la finalitat és "donar-nos a conèixer a la societat".

A banda de Catalunya, el PRUNE està treballant per presentar-se a les candidatures municipals de Granada, Màlaga, Ceuta, Cadis, Toledo, Múrcia, i en algunes localitats del País Basc i Astúries.

Candidatura romanesa

Però el Partit Renaixement i Unió d'Espanya no és l'únic nou que presentarà la seva candidatura en les properes eleccions municipals. El Partit Ibèric dels Romanesos (Pirum) està preparant les seves llistes per a les localitats lleidatanes de Guissona, Agramunt i Alcarràs.

El seu president, Florin Ioan Bojor, ha explicat que és una formació tant oberta a romanesos com a estrangers d'altres nacionalitats i espanyols, i que el seu objectiu principal és millorar la integració del col·lectiu romanès.

A les tres localitats on es presenta el partit, la població romanesa oscil·la entre el 6% i el 16%, una dada que els podria ajudar a aconseguir el 5% dels vots, el mínim que necessiten per obtenir un escó a l'Ajuntament.
Anar al contingut