Equips de rescat busquen supervivents a la zona de Nova Friburgo. (Foto: EFE)
Equips de rescat busquen supervivents a la zona de Nova Friburgo. (Foto: EFE)
Rio de Janeiro

La xifra de víctimes per les inundacions i esllavissades al Brasil supera els 600 morts

Continua el degoteig de morts al Brasil. La xifra de víctimes de les inundacions i esllavissades provocades per les pluges torrencials és ja de 605 morts. Els hospitals de campanya continuen atenent ferits, molts amb greus infeccions. Gran part de la població encara no té electricitat ni telèfon ni aigua potable mentre augmenten els saquejos i el pillatge en comerços i vivendes. L'exèrcit se suma a les tasques de rescat, però les feines avancen molt lentament per la dificultat d'accedir a les zones muntanyoses aïllades.

Actualitzat
Segons les dades d'un butlletí de la Defensa Civil de Brasil, les inundacions i, sobretot les esllavissades, han deixat més de 600 morts a les ciutats de Nova Friburgo, Teresópolis, Petrópolis i Sumidouro. A més, hi ha 6.050 persones que s'han quedat sense casa i 7.780 més que han hagut de buscar refugi en gimnasos i escoles per escapar de les zones de risc.

A l'estat de Rio, continuen les tasques de rescat amb l'esperança de trobar supervivents sota el fang i la runa de les vivendes sepultades per les esllavissades. La presidenta del Brasil, Dilma Rousseff, ha decretat tres dies de dol oficial. Les autoritats locals, set.
Anar al contingut