Barcelona

Mas adverteix que Catalunya no se sotmetrà a un procés d'harmonització autonòmica

"El que sí que és viable és Catalunya". Amb aquestes paraules ha respost el president de la Generalitat, Artur Mas, les paraules de José María Aznar sobre la necessitat de reformular el model autonòmic. Mas ha reaccionat amb contundència a l'afirmació d'Aznar i ha avisat tant el PP com el PSOE que Catalunya no se sotmetrà a un procés d'harmonització autonòmica. El president català alerta que la idea de centralitzar més l'Estat agafa cada vegada més força amb l'excusa de la crisi econòmica. El president d'Esquerra, Joan Puigcercós, i el secretari general d'ICV, Joan Herrera, també critiquen les paraules d'Aznar.

Actualitzat
Contundent discurs del president de la Generalitat contra les paraules de José María Aznar sobre la inviabilitat de l'estat de les autonomies adduint els temps de crisi econòmica. Mas assegura que la idea de centralitzar més l'Estat agafa cada vegada més força, però que Catalunya no passarà per l'adreçador i ha declarat que no sap "si és viable o no un estat amb 17 autonomies i dues ciutats autònomes". "El que sí que sé és que Catalunya i la nació catalana són viables", ha sentenciat.

El president considera positiu que PP i PSOE s'adonin que "el 'cafè per a tots' no és viable", però adverteix a aquests partits que "si volen harmonitzar, si volen homogeneïtzar, que ho facin entre ells, però que no toquin Catalunya". El líder nacionalista creu que ara més que mai és necessari "un país, una Catalunya, una societat i unes institucions de gran fortalesa i solidesa" davant "els vents harmonitzadors que bufen de ponent que pretenen donar més força a l'estat central i debilitar el que nosaltres representem".

Mas ha advertit que "si pretenen debilitar-nos, no només s'enfrontaran a una institució, a la Generalitat de Catalunya, sinó que toparan contra una voluntat i un sentiment d'un poble que està disposat a defensar-se".

El president de la Generalitat ha fet aquestes declaracions durant el consell nacional que ha celebrat el partit i que ha servit per nomenar Oriol Pujol com a nou número dos del partit en substitució de Felip Puig.

En el mateix sentit s'ha posicionat el president d'Esquerra, Joan Puigcercós, que ha condemnat una política que qualifica de desmantellament de l'estat de les autonomies. De la seva banda el secretari general d'ICV, Joan Herrera, també ha criticat les propostes de retallar el poder de les autonomies per reduir el dèficit. El líder d'Iniciativa qualifica la idea de l'expresident del govern José María Aznar de "gore".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut