Roma

Berlusconi, investigat ara per prostitució de menors

El primer ministre italià, Silvio Berlusconi, haurà d'afrontar una investigació judicial per un cas de prostitució menors. La fiscalia de Milà l'acusa d'haver abusat del seu càrrec en el cas de la prostituta Karima "Ruby" El Mahroug, una menor d'edat a qui el mandatari hauria aconseguit treure de la presó fent valer la seva influència sobre la policia. Berlusconi coneixia la noia d'haver-hi mantingut, suposadament, relacions sexuals en les festes que organitzava regularment a casa seva. Els advocats del primer ministre italià, Silvio Berlusconi, titllen la investigació d'"absurda i no fonamentada".

Actualitzat
En una nota divulgada pels lletrats Piero Longo i Niccolò Ghedini es considera una "intromissió en la vida privada" de Berlusconi la investigació de la Fiscalia de Milà, que aquest divendres ha enviat una citació al cap de l'executiu i ha anunciat la presència del mandatari a la llista de registres que es faran a tots els indagats en aquest cas.

"La nova investigació al president del govern per banda de la Fiscalia de Milà sembla tan absurda i no fonamentada en termes de fet i de dret que no mereixeria cap comentari", afirmen els advocats en el comunicat conjunt. "S'ha d'observar, però, que les hipòtesis establertes ja han estat àmpliament desmentides per tots els testimonis i pels protagonistes directes".

Ghedini i Longo, que batallen per evitar les condemnes al mandatari en els dos judicis pendents contra ell, asseguren a més que aquest assumpte sembla més una investigació "mediàtica que judicial" atès que se n'han publicat alguns extractes de les actes i confien que tot acabarà amb el seu arxiu. "Es tracta en realitat d'una gravíssima intromissió en la vida privada del president del govern que no té precedents en la història judicial del país i que demostra la insostenible situació de la relació amb una certa part de la magistratura".

Just un dia després que el Tribunal Constitucional invalidés de manera parcial la llei del legítim impediment, considerada per molts un escut judicial per a Berlusconi, aquest divendres, mentre la policia escorcollava propietats de persones properes al mandatari, la Fiscalia de Milà anunciava que investiga el mandatari des del 21 de desembre.

La hipòtesi de delicte de concussió se centra en la intervenció telefònica de Berlusconi el 27 de maig del 2010 perquè traguessin de comissaria per un petit robatori Karima "Ruby" El Mahroug, que llavors tenia 17 anys i que, segons la Fiscalia milanesa, va acudir més d'una vegada a la residència d'Arcore, situada a la rodalia de Milà. 

Pel que fa a la incitació a la prostitució de menors, aquesta hipòtesi de delicte se centra en la presència de la jove a la residència de Berlusconi, on va poder rebre diversos regals del mandatari i probablement hi va mantenir relacions sexuals. La jove assegura que sempre havia dit que tenia 24 anys en comptes de 17.

L'escàndol va sortir a la llum l'octubre passat, quan diversos mitjans italians van informar de la investigació a Milà per incitació a la prostitució a tres persones de l'entorn de Berlusconi: el representant de famosos Lele Mora, el director d'informatius del canal Rete Quattro, Emilio Fede, i la consellera regional de Llombardia Nicole Minetti.
Anar al contingut