Madrid

Gabilondo defensa la immersió lingüística a les escoles catalanes

El ministre d'Educació, Ángel Gabilondo, ha sortit en defensa del model d'immersió lingüística de les escoles catalanes després que el Tribunal Suprem va donar la raó a tres famílies que volien triar la llengua en què s'escolaritzen els seus fills. Gabilondo ha defensat la immersió lingüística de les escoles catalanes i la potestat de la Generalitat d'aplicar aquest model. Ángel Gabilondo és el primer membre del govern espanyol que comenta aquesta sentència.

Actualitzat
El titular d'Educació, Ángel Gabilondo, ha recordat que el seu ministeri ha de vetllar perquè el nivell de castellà dels estudiants a Catalunya sigui bo, però ha subratllat que en aquest sentit, les dades a Catalunya són clares. "Nosaltres entenem que les competències per triar la llengua vehicular són competències del govern legítimament escollit a Catalunya", ha dit Gabilondo, però a més ha afegit que "els informes i enquestes que tenim mostren que a Catalunya no es coneix pitjor el castellà que en d'altres comunitats". "Pot sorprendre, però això és així", ha conclòs Gabilondo.

En ple debat sobre l'edat de jubilació, Gabilondo ha dit que estan estudiant seriosament prorrogar la possibilitat que els professors es puguin jubilar voluntàriament als 60 anys.

Anar al contingut