Madrid

Zapatero veu "insuficient" el comunicat d'ETA i adverteix d'un camí "molt llarg" per la pau

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, valora com a "insuficient" el comunicat d'ETA d'alto el foc permanent i general però també reconeix que estem "en el camí" del fi de la violència. El cap de l'executiu ha fet una advertència a les lectures esperançadores que s'han fet des d'algunes instàncies: "Els que han pogut veure elements d'esperança han de saber que el camí encara és molt llarg". Zapatero ha fet aquestes declaracions en una entrevista a Antena 3 aquest dilluns al vespre.

Actualitzat
La valoració del president del govern espanyol ha arribat aquest dilluns al vespre en una entrevista televisiva. José Luis Rodríguez Zapatero qualifica d'"insuficient" el comunicat d'alto el foc permanent i general d'ETA tot i que ha afegit que no ho troba frustrant i que estem en el camí del final d'ETA.

Zapatero ha advertit que les forces de seguretat no abaixaran la guàrdia i que no hi haurà concessions a l'organització terrorista. Tot i això, durant l'entrevista ha reconegut que estem "en el camí" del final definitiu d'ETA. El president del govern espanyol, però, ha advertit que serà "dur" i "costós": "Estem en l'horitzó de veure aquest final de la violència, però ens costarà temps", ha dit Zapatero.

El president del govern espanyol ha volgut avisar aquells que han fet lectures positives: "Els que han pogut veure elements d'esperança han de saber que el camí encara és molt llarg".

Pel president del govern espanyol només serveix l'anunci de la "fi definitiva" de l'organització terrorista. Zapatero també ha assegurat que es mantindrà la il·legalització de les formacions polítiques abertzales.

La valoració del comunicat que ha fet el president del govern espanyol ha anat en la línia de les declaracions que havia fet aquest dilluns al migdia el vicepresident, Alfredo Pérez Rubalcaba, així com també coincideix amb la lectura del lehendakari, Patxi López.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut