Madrid

Rubalcaba assegura que el comunicat d'ETA no és una mala notícia, però que "no és la notícia"

El vicepresident del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha valorat, en una curta compareixença davant dels mitjans en què no ha admès preguntes, el comunicat de la banda terrorista ETA en què declara un alto el foc permanent. Segons Rubalcaba, la banda continua posant preu a la fi de la violència i, tot i admetre que amb el comunicat està "més tranquil", ha assegurat que "això no és el final". El vicepresident espanyol ha afegit que no es tracta d'una mala notícia, però que "no és la notícia", ja que no és l'anunci que la societat espanyola esperava.

Actualitzat
En una compareixença des de la seu del Ministeri de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba ha qualificat d'"arrogant" el comunicat d'alto el foc permanent que ha fet públic ETA a través del diari "Gara", ja que considera que "vol mantenir la seva posició de tutela". El vicepresident del govern espanyol ha advertit a la il·legalitzada Batasuna que l'anunci no modifica la postura de l'executiu.

"Un cop més", ha afirmat Rubalcaba, la banda terrorista ha fet públic un comunicat "que no és el que esperaven" els partits democràtics i ha afegit: "L'únic que volem és el aquell en què ETA declari la fi i ho faci de manera irreversible i definitiva."

Zapatero demana prudència

El president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha demanat "prudència" després de conèixer el contingut del comunicat d'ETA, notícia que li ha arribat mentre presidia l'executiva federal del PSOE. Segons fonts socialistes, Zapatero ha explicat breument els detalls de la notícia als membres de l'executiva i seguidament ha tornat al palau de La Moncloa.

El rei rep la notícia per telèfon


El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha informat personalment el rei d'Espanya, juntament amb el vicepresident Rubalcaba, del comunicat de la banda terrorista. Joan Carles I ha rebut la notícia a quarts de dotze del migdia a través d'una trucada telefònica en què el monarca ha estat informat dels detalls del comunicat.

Primera reacció del PSOE


La primera valoració pública del PSOE sobre el comunicat de la banda terrorista ETA ha arribat de la mà del secretari d'organització del partit, Marcel·lí Iglesias, que ha assegurat que "té la seva importància". Iglesias ha considerat, però, que cal que es confirmi "amb fets i sense condicions".

Segons l'expresident d'Aragó, que ha comparegut en roda de premsa després de la reunió de l'executiva del PSOE, el comunicat d'alto el foc de la banda és "fruit de la feina i de l'estratègia" del govern espanyol, les forces de seguretat i també la col·laboració internacional. Iglesias ha confiat que tots els partits polítics i la societat en general "sàpiguen estar a l'altura de les circumstàncies".
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut