Basilea

Portugal, en el punt de mira dels mercats en la setmana clau per a la crisi del deute

Setmana clau per a la crisi del deute a la zona euro. Els mercats estan molt atents a les emissions de deute previstes per aquesta setmana a l'estat espanyol i sobretot a Portugal, que es manté en el punt de mira per a un eventual rescat financer. Els bancs centrals dels països més industrialitzats del món estan reunits a Basilea, a Suïssa, per analitzar l'endeutament d'Europa.

Actualitzat
Atenció dels mercats sobre l'emissió de deute de diversos països de la zona euro. Aquesta setmana serà el cas precisament de l'estat espanyol, però les mirades se centren sobretot en Portugal.

El Tresor Públic farà la primera emissió de deute públic de l'any el pròxim dijous 13 de gener, amb una subhasta d'obligacions a cinc anys que arriba després que la Xina confirmés la seva intenció de seguir-ne comprant. En canvi, Portugal s'enfronta a una prova de foc el pròxim dimecres amb l'emissió de títols de deute a cinc i deu anys. La setmana passada, els interessos sobre el deute sobirà de l'estat lusità van superar el 7,1%.

De fet, hi ha el risc que ningú vulgui comprar l'emissió de deute que farà el banc central portuguès aquesta mateixa setmana.

Rumors sobre el rescat de Portugal

En aquest sentit, el setmanari alemany "Der Spiegel" ha publicat en la seva versió digital que tant Alemanya com França estan pressionant Portugal perquè accepti un pla de rescat de la seva economia com més aviat millor. Els rumors sobre aquesta hipòtesi han anat en augment en els últims dies, fins al punt que tant el president de la República, Aníbal Cavaco Silva, com des de l'oposició, el secretari general dels socialistes, Miguel Relvas, han sortit a desmentir la informació de la revista alemanya.

Reunió a Basilea

D'aquest tema tractaran avui els Bancs centrals dels països més industrialitzats del món. Estan reunits a Basilea, a Suïssa, per analitzar l'endeutament d'Europa. Es preveu que aquest mes, els països de la zona euro emetin deute per valor de 80.000 milions d'euros.

La por del contagi ha fet que els últims dies la prima de risc del deute espanyol s'hagi tornat a disparar.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut