Arizona

La congressista tirotejada a Arizona rebia amenaces per oposar-se a la llei d'immigració

El brutal tiroteig de Tucson, a Arizona, en el qual ha resultat ferida molt greu la congressista demòcrata Gabrielle Giffords, ha desfermat les especulacions sobre el mòbil de l'homicida. A hores d'ara encara es desconeix per què l'assassí va cometre el crim, però sí que s'ha fet públic que Giffords era víctima d'amenaces constants per les seves conviccions polítiques. En més d'una ocasió la demòcrata, que era una ferma defensora de la reforma sanitària i s'oposava a l'enduriment de les lleis d'immigració, havia denunciat la situació que vivia.

Actualitzat
Quan encara no han passat ni 24 hores, les especulacions al voltant del tiroteig de Tucson van en augment. La policia continua investigant els fets i de moment no ha donat més detalls sobre els possibles motius que podrien haver portat l'assassí a cometre la brutal matança que ha deixat almenys sis persones mortes i una desena més de ferides, entre elles la congressista demòcrata Gabrielle Giffords, que continua en estat molt crític.

Precisament en les últimes hores s'ha fet públic que Giffords era víctima d'amenaces. La demòcrata, que s'oposava frontalment a l'enduriment de les lleis d'immigració a l'estat d'Arizona, que fa frontera amb Mèxic, i que defensava la reforma sanitària impulsada pel president nord-americà, Barack Obama, havia denunciat en diverses ocasions les amenaces que rebia i que s'havia trobat amb el seu despatx regirat i destrossat.

Política moderada

La congressista Giffords, de 40 anys i jueva, va ser elegida com a candidata del Partit Demòcrata el 2006 i des d'aleshores ha renovat dues vegades el seu càrrec com a representant per Arizona, l'última el 5 de novembre del 2005, quan es va enfrontar amb el representant del moviment més conservador dels republicans, el Tea Party.

Coneguda pel seu tarannà moderat, Giffords era en el punt de mira dels republicans conservadors des de feia temps. Fins i tot Sarah Palin, al seu web, l'havia inclòs entre els objectius a desbancar en les eleccions passades i estava marcada amb una diana sobre l'estat d'Arizona.

A banda de defensar la reforma sanitària i oposar-se a l'enduriment de les lleis d'immigració, la congressista apostava també per la investigació amb cèl·lules embrionàries i les energies alternatives, entre d'altres.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut