Un laboratori alemany
Un laboratori alemany
Berlín

Alemanya confirma l'existència de gallines amb una alta contaminació per dioxines

Les autoritats alemanyes han confirmat aquest dissabte que les primeres gallines alimentades amb el pinso contaminat que s'han analitzat mostren una taxa de dioxines superior a la permesa. Concretament, més del doble. Mentrestant, diversos països han anunciat que suspendran les importacions procedents d'Alemanya o n'augmentaran el control.

Actualitzat
Segons el Ministeri d'Agricultura alemany, es tracta de les proves efectuades a tres gallines procedents de l'oest del país, que superen, de llarg, la taxa de dioxines permesa. En l'anàlisi del seu teixit adipós s'hi ha localitzat una taxa de dioxines de 4,99 picograms per gram, més del doble de l'autoritzada, que és de 2 picograms per gram. El Ministeri d'Agricultura ha publicat a internet els números de sèrie dels ous procedents de l'explotació de les gallines contaminades, que ja han estat retirats del mercat.

Però les anàlisis també han donat resultats positius. Les gallines de tres explotacions avícoles han donat una taxa inferior a la màxima permesa. També els paons de diverses explotacions, així com els estudis del bestiar de sis granges de porcs, que han registrat resultats inferiors al picogram per gram. I és que segons el secretari d'Estat d'Agricultura del país, només el 5% de les granges porcines que hi ha a Alemanya registraran una contaminació per dioxines. És a dir, 164 explotacions.

Mentrestant, les investigacions sobre la contaminació del pinso se centren ara en l'empresa Harles&Jentasch. Una fàbrica de pinso compost que també s'investiga per estafa, segons han informat aquest dissabte fonts del Ministeri d'Agricultura. A Harles&Jentasch se li acumulen ara les acusacions.

Paral·lelament, Corea del Sud s'ha unit aquest dissabte a Eslovàquia, i ha anunciat que suspèn temporalment les importacions de carn porcina alemanya. Per altra banda, Rússia i Itàlia han assegurat que enduriran els controls sobre les importacions càrniques procedents d'aquest país.

Prop de 5.000 explotacions avícoles i porcines han estat clausurades a Alemanya per alimentar els seus animals amb pinso contaminat. Se'ls ha prohibit sacrificar els animals i comercialitzar-ne la carn fins a certificar-ne el consum apte.
Anar al contingut