Mollerussa

Una cafeteria de Mollerussa se suma als quatre establiments de l'Estat que permeten fumar

Surten com bolets els establiments que se salten la llei antitabac. N'hi ha almenys cinc que hi permeten fumar. Un d'ells és a Catalunya, concretament a Mollerussa, on el propietari d'un bar ha decidit no aplicar les mesures restrictives de la nova llei. Argumenta que la clientela havia disminuït en els últims dies i no es pot permetre les pèrdues. Sap que s'enfronta a una multa, però prefereix pagar-la abans de tancar el negoci. Considera que és una llei injusta i anima el sector hoteler a fer el mateix. Els altres establiments insubmisos són al País Valencià i Andalusia.

Actualitzat
Mollerussa, Castelló, València, Còrdova i Marbella són les cinc ciutats de l'Estat que ja compten amb un establiment que s'ha declarat públicament insubmís a la llei del tabac.

En el cas català, el propietari de l'establiment Cafeteria Viena ha decidit permetre fumar-hi en veure que la clientela havia disminuït. De moment no ha tingut la visita de cap inspector; només la Guàrdia Urbana ha deixat constància de la infracció de la llei.

Un dels arguments recurrents entre els hostalers que decideixen saltar-se la llei és la despesa que van fer per adequar l'establiment a l'anterior llei antitabac, que establia zones separades per a fumadors i no fumadors. És el cas del bar Rodrigo de València, que es va gastar 35.000 euros en obres. Aquest establiment va rebre la visita de la policia local, que va imposar dues multes a clients i una altra al propietari, però encara no en saben la quantitat perquè no han rebut cap expedient sancionador de la sanitat valenciana.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut