Barcelona

Portabella defensa que unes primàries decideixin el cap de llista independentista a Barcelona

El cap de files d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, proposa fer primàries obertes a tothom per triar el cap de llista d'una possible candidatura unitària independentista entre Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Reagrupament i la Candidatura d'Unitat Popular (CUP). En declaracions al programa "El matí de Catalunya Ràdio", Portabella ha defensat que en aquestes primàries puguin votar no només els militants de les formacions, sinó també les persones que estiguin interessades en el projecte.

Actualitzat
Les eleccions municipals del maig són cada vegada més a prop i els partits van prenent posicions i perfilant candidatures. A Barcelona fa setmanes que s'està negociant una candidatura unitària independentista, sense que de moment s'hagi tancat cap acord, però el cap de files republicà, Jordi Portabella, ha llançat la idea que el número 1 de la candidatura es decideixi per votació popular.

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Portabella ha defensat que cada formació proposi un cap de llista i es faci "una espècie de votació de primàries com la del Partit Demòcrata als Estats Units, en la qual la gent que vulgui s'hi pugui apuntar, sense que sigui necessàriament gent militant, que siguin gent del carrer que s'implica en un procés". Portabella, però, reclama que, per justícia, es tingui en compte el pes i la força d'ERC com a partit més antic i amb més votants de totes les opcions independentistes.

El president del grup municipal dels republicans a Barcelona ha confirmat que la setmana que ve es reprendran les converses amb Solidaritat i que també hi ha contactes amb Reagrupament i la CUP. L'objectiu d'Esquerra és treballar per unificar esforços amb tots els que tinguin punts en comú amb la formació. En aquest sentit, ha afegit que aspira a fer el mateix que permet a ICV anar en coalició amb EUiA o CDC anar-hi amb Unió Democràtica.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut