Barcelona

L'escriptora Alicia Giménez Bartlett guanya el Premi Nadal i el periodista Cristian Segura s'endú el Josep Pla

L'escriptora Alicia Giménez Bartlett ha guanyat el Premi Nadal de novel·la per l'obra "Donde nadie te encuentre", mentre que el periodista barceloní Cristian Segura ha obtingut el Premi Josep Pla de narrativa en català per l'obra "El cau del Conill". Aquests dos guardons, que s'han donat a conèixer aquest dijous a la nit en un sopar a l'Hotel Palace de Barcelona, han obert l'any literari.

Actualitzat
Una escriptora i un periodista s'han endut els dos primers guardons literaris de l'any, el Premi Nadal de novel·la i el Josep Pla de narrativa en català.

Escriptor novell pel Pla

El Premi Josep Pla de narrativa en català ha estat per al periodista barceloní Cristian Segura, que ha guanyat la 43a edició d'aquest guardó amb l'obra "El cau del Conill". Segura ha explicat que és la "història de supervivència d'un empresari de Barcelona" narrada amb ironia. El protagonista és un empresari fictici, Armand Conill.

"El cau del Conill" és la primera novel·la d'un periodista barceloní de 32 anys que treballa al diari "Ara". Abans de treballar a l'"Ara", Cristian Segura va ser corresponsal del diari "Avui" a Alemanya i a la Xina.

La novel·la guanyadora del Josep Pla sortirà a la venda en les pròximes setmanes i ha hagut de competir amb 34 originals més. Aquest guardó està dotat amb 6.000 euros

Escriptora experta pel Nadal

L'escriptora Alicia Giménez Bartlett ha obtingut el Premi Nadal de novel·la per la seva obra "Donde nadie te encuentre". La història està inspirada en el personatge real de Teresa Pla Meseguer, i relata la història d'una bandolera sanguinària coneguda com "Durruti" o "La Pastora" que es va allistar als maquis.

Teresa Pla era una misteriosa bandolera que tenia un gran conflicte d'identitat sexual. Una història real, a mig camí de la novel·la històrica i d'aventures. En el text, dos homes intenten seguir el seu rastre.

Giménez Barlett és nascuda a Almansa, però resideix a Barcelona des del 1975. Entre les seves obres hi ha la saga de la detectiu Petra Delicado

L'escriptora s'ha disputat aquest guardó, que enguany arribava a la 67a edició, amb molts altres aspirants, ja que enguany s'han rebut 284 originals. El Premi Nadal està dotat amb 18.000 euros.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut