Barcelona

La consellera d'Ensenyament vol reintroduir els exàmens de recuperació al setembre

La nova consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, enceta la seva responsabilitat amb dos grans reptes sobre la taula: reduir el fracàs escolar a Catalunya i fer un gir en les relacions entre el govern de la Generalitat i els docents. Rigau afronta aquests objectius amb el bagatge que li proporciona haver estat la veu de CiU al Parlament en qüestions d'ensenyament i ja té clars alguns dels canvis que vol fer respecte a les polítiques impulsades fins ara: planteja reintroduir els exàmens de recuperació al setembre i obrir les escoles en horari extraescolar per fer-hi classes de reforç. Ho ha explicat en una entrevista a TV3 que el portal 3cat24 ofereix en una versió ampliada.

Actualitzat
La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha rebut una instrucció molt clara del president de la Generalitat: "El president Mas m'ha encarregat d'una manera molt clara liderar una ofensiva de país contra el fracàs escolar".

Per abordar aquest repte, la consellera planteja reajustar el currículum escolar, fer classes de reforç i reconduir les relacions amb els professionals, ja que considera que hi ha hagut molta "crispació" durant l'etapa que el seu antecessor, Ernest Maragall, ha portat les regnes del Departament.

Irene Rigau planteja reintroduir els exàmens de recuperació que els alumnes que havien suspès alguna matèria feien al setembre. A més, la consellera planteja reajustar el currículum perquè s'inclogui l'ensenyament del que és essencial i es prescindeixi de coses menys importants. "Segurament -diu la consellera- hem volgut ensenyar més coses de les hores que tenim per ensenyar". Entre les qüestions imprescindibles marca les competències lectores: "La lectura és la porta d'accés al coneixement".

Una altra mesura que la consellera té intenció d'implantar són les classes de reforç educatiu, que podrien ser a la tarda, com les activitats extraescolars, o bé al juliol.

Rigau acompanyarà els canvis en el currículum escolar amb una altra línia de treball que passi per reconduir les relacions entre l'administració i bona part dels docents. En aquest sentit, la consellera aposta per una "actitud positiva" i deixar de banda debats com els del calendari escolar, que l'any vinent tornarà a canviar perquè la setmana blanca se suprimirà.

Aquestes mesures són algunes de les primeres que preveu impulsar una consellera, que no és la primera vegada que forma part d'un govern de Catalunya. Irene Rigau ja va ser consellera de Benestar Social en els darrers anys de Jordi Pujol al poder. Ara torna a tenir aquesta responsabilitat però amb un canvi de cartera i en un departament que, com la majoria, ha canviat de nom i es dirà Departament d'Ensenyament després d'uns quants anys en què s'ha conegut com a Departament d'Educació.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut