L'edifici de l'antiga seu del Banesto, durant l'ocupació. (Foto: Reuters)
El cas s'ha arxivat de forma definitiva. (Foto: Reuters)
Barcelona

Arxiven el cas de l'ocupació de l'antic edifici del Banesto durant la vaga general

El jutge que investiga el cas de l'ocupació de l'antic edifici del Banesto, a la plaça de Catalunya, durant la vaga general ha arxivat el cas. El magistrat ha pres aquesta decisió després que no s'han pogut identificar els responsables: ni el ministeri fiscal ni els Mossos han atribuït cap delicte a cap persona de les que van ocupar l'immoble durant quatre dies coincidint amb la vaga general del 29 de setembre passat.

Actualitzat
El cas va portar molta polèmica i és la segona vegada que s'arxiva. El 26 de setembre, un jutge va arxivar-lo amb l'argument que s'havia de tramitar per la via civil i no la penal.

L'antic edifici del Banesto, a la plaça de Catalunya de la capital catalana, es va desallotjar després dels enfrontaments que s'hi van produir entre la policia i un grup de violents al centre de Barcelona. El Departament d'Interior va criticar l'actuació del jutge perquè no els va autoritzar a actuar abans.

El magistrat, de la seva banda, va justificar la seva decisió dient que havia de ser el propietari de l'immoble, i no pas els Mossos, qui ho havia de denunciar.
Anar al contingut