Imatge de la rebuda que el president tunisià, Ben Alí, va oferir a la mare de Mohamed Al Bouazzizi, uns dies abans de la mort del jove. (Foto: EFE)
Imatge de la rebuda que el president tunisià, Ben Alí, va oferir a la mare de Mohamed Al Bouazzizi, uns dies abans de la mort del jove. (Foto: EFE)
Tunis

Tunísia tem un augment de la conflictivitat social després de la mort del jove que es va immolar fa 18 dies

Les protestes socials amenacen d'agreujar-se a Tunísia amb la mort del jove que es va immolar fa 18 dies després que la policia li va confiscar la parada de fruita. Així, Mohamed Al Bouazzizi, de 26 anys, protestava contra el que va considerar un abús administratiu, tot i que la policia va al·legar que el jove no disposava del permís corresponent. Arran de l'incident, les mobilitzacions contra la crisi econòmica s'han estès a les últimes setmanes al país nord-africà, un dels més estables del Magreb.

Actualitzat
"Mohamed ha mort. Que Déu tingui pietat de la seva ànima". Amb aquestes paraules dites pel germà del noi, s'ha confirmat que Mohamed Al Bouazzizi, de 26 anys, va morir aquest dimarts a causa de les cremades que es va fer després de calar-se foc davant l'Ajuntament de Sidi Buziz, al centre de Tunísia.

L'incident ha mobilitzat estudiants, comerciants, aturats i activistes pels drets humans en una onada de protestes a les principals ciutats, motivades per la solidaritat amb Bouazzizi. El punt culminant d'aquests incidents va ser el 24 de desembre, quan l'atac d'uns joves manifestants a una caserna de policia va provocar la mort de quatre agents. A més, en relació amb aquesta elevada conflictivitat social, l'oposició denuncia detencions i una forta repressió policial.

Tunísia ha estat un país estable i relativament pròsper des que Zine El Abidine Ben Alí va accedir a la presidència fa 23 anys. Sota el seu govern, s'ha introduït la llibertat de premsa i s'ha alliberat presos polítics, però, segons els defensors dels drets humans, les autoritats no toleren la dissidència i assetgen els grups crítics.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut