Girona

Antoni Castellà, Jordi Cuminal i Xavier Crespo formaran part del nou govern de la Generalitat

El Consell Executiu de dimarts nomenarà secretari general de Seguretat l'actual alcalde de Lloret de Mar, Xavier Crespo, en substitució de Joan Delort. CiU ha valorat especialment la tasca que ha fet Crespo com a batlle i com a diputat en la crisi de les nevades. Segons fonts de la Conselleria d'Interior, Joan Delort continuarà al departament amb una responsabilitat pendent d'assignar. El govern català també nomenarà Jordi Cuminal secretari general de Comunicació; Antoni Castellà, vicepresident executiu d'Unió Democràtica, serà el nou secretari general d'Universitats. Xavier Gibert, com a secretari general del Departament d'Interior, i Vicenç Villatoro, al capdavant de l'Institut Ramon Llull, també entren a formar part del nou govern.

Actualitzat
Aquest dilluns, 3 de gener, és el dia que Artur Mas havia assenyalat al calendari perquè tots els membres del nou govern de la Generalitat es posessin a treballar. De fet, aquest dimarts mateix hi haurà el primer Consell Executiu. Entre les tasques dels consellers, hi ha tancar els noms dels principals càrrecs a cada departament.

Felip Puig ha recuperat com a secretari general de la Conselleria d'Interior Xavier Gibert, un antic col·laborador que ja el va acompanyar a la Conselleria de Medi Ambient i Política Territorial. Actualment, ocupava un alt càrrec de la Unió Catalana d'Hospitals.

Crespo assumirà la Secretaria General de Seguretat

D'altra banda, l'actual alcalde de Lloret de Mar, Xavier Crespo, serà el nou secretari general de Seguretat, en substitució de Joan Delort. CiU ha escollit Crespo per la seva gestió com a alcalde de Lloret i diputat en la crisi de les nevades. Crespo va ser un dels alcaldes impulsors del manifest "Refer el país, millorar els serveis: per la dignitat dels veïns de les comarques gironines" de protesta dels afectats per la nevada del 8 de març i per la greu avaria elèctrica que va provocar l'apagada de gran part de les comarques gironines. Xavier Crespo és metge especialista en traumatologia i des del 2003 era alcalde de Lloret de Mar i diputat al Parlament de Catalunya des del 2006. El nomenament de Crespo compensaria el que s'ha criticat com un desequilibri territorial i una poca presència gironina al govern d'Artur Mas.

Crespo deixarà els seus dos càrrecs electes, tant l'alcaldia com l'escó de diputat. Segons "El Punt", Romà Codina Maseras, tercer tinent d'alcalde de Lloret de Mar, el substituirà al capdavant de l'Ajuntament de Lloret de Mar fins al final del mandat, quan serà cap de llista a les municipals del 22 de maig.

Delort es manté a Interior

Segons fonts de la Conselleria d'Interior, Joan Delort continuarà el departament amb una responsabilitat pendent d'assignar. Delort ja va ser director del Servei Català de Trànsit durant l'últim govern de Jordi Pujol i després s'ha mantingut com a alt càrrec d'Interior durant els set anys de tripartit.

Altres nomenaments

A més, a banda del nomenament de Crespo, el govern incorporarà altres cares. Xavier Gibert, que fins ara era director de relacions laborals de la Unió Catalana d'Hospitals i que ja havia col·laborat amb Felip Puig a les conselleries de Medi Ambient i de Política Territorial, serà el nou secretari general del Departament d'Interior.

Jordi Cuminal, regidor de Cultura i primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Sant Celoni, s'incorporarà a la presidència com a nou secretari general de Comunicació. Cuminal ha estat diputat i conseller nacional de Convergència Democràtica i també ha ocupat la Secretaria de Comunicació del partit i la de les Joventuts Nacionalistes.

Al Departament d'Economia, hi haurà com a secretari general d'Universitats Antoni Castellà. Castellà és professor associat d'ESADE i vecepresident executiu d'Unió Democràtica. Els últims 14 anys ha estat secretari de la mesa del Parlament i l'última legislatura ha estat assignat a la comissió d'Universitats de la cambra.

Al capdavant de l'Institut Ramon Llull hi haurà Vicenç Villatoro. En l'últim govern de Jordi Pujol va ser director general de Promoció Cultural. Com a escriptor ha guanyat l'última edició del premi que casualment porta el mateix nom de l'entitat que dirigirà. Com a periodista va ser sis anys al capdavant del diari "Avui" i quatre anys al capdavant de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut